EconomiePolitică

Petre Daea nu are soluții: Pesta porcină africană face ravagii. Carne de porc de import

Înmulţirea cazurilor de pestă porcină africană a dus la dispariţia a zeci de mii de suine, respectiv la închiderea multor ferme. La carnea de porc România are un deficit al balanţei comerciale de 620 de milioane euro anual. România a devenit dependentă de importurile de carne de porc sub guvernările PSD și PNL.

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Arad au dublat controalele rutiere pentru prevenirea transportului de porci în condiţiile confirmării unui focar de pestă porcină africană la o fermă din Timiş. Aproape 40.000 de porci,  aparţinând societăţii Smithfield (SMF) România, fermă din localitatea Parţa, judeţul Timiş, vor fi sacrificaţi şi incineraţi. De asemenea, a fost sistat comerţul cu porci în zona afectată.

„În România, nu putem să scăpăm de ea. Din nefericire, ne-a costat, ne costă și ne va costa acest virus. Pe de o parte se reduc efectivele de animale.

Noi la Ministerul Agriculturii după 3 ani de zile de așteptare, iată că am dat drumul la la actele normative care se susține reproducția.

Tot timpul sub presiunea și sub teama aceasta, ceea se întâmplă în momentul în care nu avem leac pentru acest virus. Apar aceste reduceri de efective și te îndrepți spre alte surse de asigurare a hranei populației”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button