Știrile 60m.RO

Peste o sută de persoane sunt cercetate pentru fapte penale în ziua alegerilor, anunță MAI

Peste o sută de persoane sunt cercetate pentru 95 de fapte penale comise în ziua alegerilor, a anunțat, marți, comisarul șef Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Angajații MAI care au asigurat liniștea publică și ordinea în ziua alegerilor, 27 septembrie, au constatat 95 de fapte penale, pentru care acum sunt cercetate 102 persoane, a anunțat, marți, comisarul șef Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Angajații MAI au aplicat, de asemenea, 17 amenzi în valoare de peste 82.000 de lei precum și 67 de avertismente scrise.

După încheierea procesului electoral, la nivel național s-au desfășurat manifestări spontane de susținere a unor candidați  în 120 de localități din 28 de județe la care au participat peste 13.000 de persoane. În acest context, în aceste manifestări au fost înregistrate și incidente. Astfel, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe în județul Iași și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale – o amendă în valoare de 500 lei și un avertisment scris în județul Buzău.

De asemenea, în județul Alba, un polițist a executat două focuri de armă în plan vertical pentru a  aplana un conflict dintre două persoane, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Sursa: Agerpres

Back to top button