Peste 84 000 de cetățeni ai R. Moldova și-au redobândit cetățenia ROMÂNEASCĂ în anul 2020
Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) de la București a soluționat, de la 1 ianuarie 2020 și până în prezent, 84 182 de cereri formulate de cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat redobândirea cetățeniei românești.
Datele i-au fost prezentate joi, 22 octombrie, deputatului Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Parlamentul României, care a participat la o ceremonie de depunere a jurământului de credință față de România și poporul român, desfășurată la sediul ANC.
„Este de reținut că 82 269 de solicitanți din stânga Prutului au optat pentru menținerea domiciliului lor legal în Republica Moldova și doar 1 913 au optat pentru stabilirea domiciliului în interiorul României”, a precizat Constantin Codreanu.
Potrivit informațiilor furnizate de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie, de la 1 ianuarie 2020 și până în prezent au fost aprobate prin ordin al președintelui ANC un număr de 100 197 de cereri de redobândire a cetățeniei române în total.
Numărul total al cererilor nesoluționate la data de 15 mai 2020 era de 235 885, în prezent acesta constituind 188 105 de cereri.
Presa a scris anterior despre faptul că mai mult de un milion de cetățeni ai R. Moldova și-au redobândit deja dreptul istoric de a fi cetățeni români.
Sursa: Ziarul Național
- Oficiali ai statului român pregăteau de aproape 3 luni anularea prezidențialelor dacă nu „convine” rezultatul alegerilor. Vizați: George Simion și Călin GeorgescuImediat după decizia de la începutul lunii octombrie 2024 de interzicere a candidaturii la Președinție de către CCR a candidatului Diana Șoșoacă, la nivelul cel mai înalt al statului român a fost discutat scenariul potrivit căruia rezultatul alegerilor prezidențiale urmează să fie anulat de către CCR, dacă din turul 2 al alegerilor rezultă un candidat …
- Percheziții DIICOT la Primăria Crevedia și la casa edilului. Acuzații grave: exploatarea oamenilor prin muncă și trafic de persoaneMai multe percheziții se desfășoară, la această oră, la Primăria Crevedia și acasă la edil, într-un dosar privind exploatarea oamenilor prin muncă și trafic de persoane. Petre Florin, primarul PSD al orașului Crevedia a fost luat de polițiștii DIICOT pentru audieri într-un dosar ce implică fapte de trafic de persoane și exploatare prin muncă.Procurorii Direcției de …
- Fost judecător: Cinci concluzii despre hotărârea Curţii Constituţionale – lovitură de statFostul judecător Lucian Buta de la Tribunalul Cluj a explicat in cinci pasi de ce Hotărârea CCR prin care a fost anulat primul tur al alegerilor prezidentiale ar fi nelegala si „scoate România din albia statului de drept”. Iată analiza judecătorului Lucian Buta, transmisa luju.ro: „Cinci concluzii despre hotararea CCR de anulare a procesului electoral cu …
- Acum trei luni, Horaţiu Potra nu era chiar rău pentru Turturică (Pahonțu). Făceau reportaje cu elHoraţiu Potra, liderul mercenarilor români, devenit personajul negativ al acestor zile, a beneficiat de promovare în presă, TVR chiar a trimis o echipă specială în Congo pentru Potra, a remarcat jurnalista Sorina Matei. „Septembrie 2024, acum 3 luni. TVR, Turturică (Pahonțu), multe materiale despre viața și oprea lui Potra pe bani publici, cu echipă specială trimisă taman …
- CCR și CSAT – pasibile de înaltă trădare și foloase necuvenite?de Valer Marian De sărbătoarea sfântă de Moș Nicolae, cu două zile înainte de Ziua Constituției, Curtea Constituțională a României (CCR) a comis cel mai cras și mai grav abuz din istoria sa, prin adoptarea într-o ședință anunțată inițial ca informală nu de judecată a unei hotărâri vădit nelegale (sau, mai bine zis, anticonstituționale) și …