JUSTIȚIE

Percheziții de amploare în Sectorul 1: șefi din Poliția Locală ar fi luat mită

Sunt percheziții de amploare la șefi din Poliția Locală Sector 1, acuzați că ar fi luat mită între 5.000 și 20.000 de euro de la patronii unor terase de lux.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) din MAI face percheziții, marți, la sediul Poliției Locale din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unor surse ar fi vizați trei polițiști, ofițerii DGA adunând probe pentru probarea infracțiunilor în acest dosar.

În urmă cu câteva zile au avut loc percheziţii DGA la sediul Poliţiei Locale Sector 1.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în colaborare cu Serviciul Anchete din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au pus în executare 18 mandate de aducere într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influentă şi abuz în serviciu. S-a reţinut că în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţişti locali din cadru Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti au pretins şi primit, cu titlu de mită, de la mai mulţi conducători auto sume de bani ori alte foloase pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu.

De asemenea, aceştia au intervenit pe lângă alţi colegi din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti în scopul de a nu sancţiona anumiţi conducători auto ori pentru a anula sancţiunile pe care conducătorii auto le-am primit ca urmarea a unor abateri săvârşite la regimul rutier”, au transmis anchetatorii.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button