Percheziţii ale poliţiştilor capitalei într-un dosar de furt calificat din societăți comerciale

Joi, 8 octombrie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare opt mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat din societăţi comerciale, contrabandă asimilată şi tăinuire, prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind estimat la 85.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada septembrie 2020 – până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că patru persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din societăţi comerciale.

În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale, după cum urmează:

În noaptea de 11/12 septembrie a.c., prin efracţie, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 4, iar prin forţarea uşii unui seif încastrat în perete au sustras mai multe bunuri, printre care 5 monede din aur de colecţie, o verighetă din aur şi două laptopuri, dar şi suma de 11.000 de dolari.

La data de 17 septembrie a.c., prin escaladare, respectiv folosindu-se de o frânghie legată de grilajul balconului, procedând la dezactivarea difuzorului exterior al sistemului de alarmă, ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din sectorul 3, de unde ar fi sustras trei laptopuri şi patru telefoane mobile.

Astfel, la data menţionată au fost puse în aplicare opt mandate de percheziţie, dintre care două la puncte de lucru aparţinând unor societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, precum şi 19.000 de ţigarete de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbru fiscal, precum şi opt biciclete.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă asimilată (deţinere a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă) şi tăinuire, faţă de patru bărbaţi fiind dispusă măsura arestului preventiv. Totodată, sunt efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Agerpres

 • Reacția senzațională a lui Chirica după ce a fost stropit cu iaurt: nu voi depune plângere
  Primarului orașului Iași, Mihai Chirica, a fost stropit în Piața Unirii din Iași cu iaurt de către un român nemulțumit de modul în care avansează proiectul autostrăzii Unirii. Primarul din Iași s-a retras pentru a se spăla și când a revenit a declarat că îl iartă pe ieșeanul nemulțumit și că el îi înțelege frustrarea,
 • P.U. Acțiunea 2012. Manifestație pentru unire la Iași
  Manifestație pentru unire la Iași organizată de Platforma Unionistă Acțiune 2012. Participanții au plecat într-un marș cu steaguri tricolore și scandează mesaje unioniste. Cei prezenți celebrează ziua de 24 ianuarie 1859, atunci când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Țării Românești. „Unirea cu Republica Moldova, cu Basarabia, trebuie să fie un obiectiv central
 • Adrian Axinia de la AUR: 24 ianuarie este o zi mare pentru români. Cuza este un simbol
  În data de 24 ianuarie 1859 a luat naștere statul român modern prin dubla alegere a lui Cuza ca și domnitor în Țara Românească și în Moldova. „Ziua de 24 ianuarie 1859 este o zi mare pentru români. Atunci am dovedit că atunci când suntem uniți putem fi capabili de lucruri mari. Ceea ce astăzi
 • Propaganda de război – intre convingere si manipulare
  Propaganda este folosită încă de câteva secole, însă o amploare importantă a avut-o începând cu primul război mondial și a fost alimentată de necesitatea recrutării soldaților în armată, creșterea moralului celor de acasă, care așteptau cu sufletul la gură noutăți de pe front, ulterior un rol important fiind încercările de a demoraliza inamicul și chiar
 • Nurca europeană este de acum protejată
  echipa Natura ianuarie 20, 2021 Nurca europeană din România va fi protejată printr-un proiect realizat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, un proiect în valoare de 40 de milioane de lei, scopul fiind salvarea speciei. Proiectul cuprinde acțiuni precum crearea unor spații amenajate special pentru nurcile europene, prin supraînălțarea malurilor unor canale din zona centrală
%d blogeri au apreciat: