Percheziţii ale poliţiştilor capitalei într-un dosar de furt calificat din societăți comerciale

Joi, 8 octombrie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare opt mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat din societăţi comerciale, contrabandă asimilată şi tăinuire, prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind estimat la 85.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada septembrie 2020 – până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că patru persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din societăţi comerciale.

În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale, după cum urmează:

În noaptea de 11/12 septembrie a.c., prin efracţie, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 4, iar prin forţarea uşii unui seif încastrat în perete au sustras mai multe bunuri, printre care 5 monede din aur de colecţie, o verighetă din aur şi două laptopuri, dar şi suma de 11.000 de dolari.

La data de 17 septembrie a.c., prin escaladare, respectiv folosindu-se de o frânghie legată de grilajul balconului, procedând la dezactivarea difuzorului exterior al sistemului de alarmă, ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din sectorul 3, de unde ar fi sustras trei laptopuri şi patru telefoane mobile.

Astfel, la data menţionată au fost puse în aplicare opt mandate de percheziţie, dintre care două la puncte de lucru aparţinând unor societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, precum şi 19.000 de ţigarete de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbru fiscal, precum şi opt biciclete.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă asimilată (deţinere a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă) şi tăinuire, faţă de patru bărbaţi fiind dispusă măsura arestului preventiv. Totodată, sunt efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Agerpres

 • Incendiu la un depozit de furaje din localitatea Frăsinet, Teleorman
  Pompierii au intervenit, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Frăsinet, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman. Potrivit sursei citate, la faţa locului intervin două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Echipajele de pompieri au reuşit să localizeze rapid focul, care se manifesta la
 • Păcurariu despre oamenii PSD și PNL: Toți acesti analfabeți au fost recrutați cu atentie chiar de SRI
  „Ceva e putred in Danemarca”. Tot citesc postarile lui Valeriu Nicolae in care analizeaza CV-urile politicienilor PSD, Pro, ALDE dar si cativa din PNL. Ei bine ceva e putred. Toti indivizii astia au in comun cateva lucruri: – niciunul nu straluceste de inteligenta. Toti cand au intrat in politica aveau cel mult un liceu fara
 • România trece la ora de iarnă: În această noapte ceasurile se dau înapoi cu o oră
  România trece duminică la ora oficială de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, ceea ce va face ca ziua de 25 octombrie să fie cea mai lungă din acest an. CFR Călători a anunţat că schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare. „În noaptea de 24/25 octombrie 2020, când ora 4 AM devine ora
 • Peste 84 000 de cetățeni ai R. Moldova și-au redobândit cetățenia ROMÂNEASCĂ în anul 2020
  Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) de la București a soluționat, de la 1 ianuarie 2020 și până în prezent, 84 182 de cereri formulate de cetățeni ai Republicii Moldova care au solicitat redobândirea cetățeniei românești. Datele i-au fost prezentate joi, 22 octombrie, deputatului Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
 • Rep. Moldova ar putea intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor
  Republica Moldova ar putea intra în incapacitate de plată a pensiilor și salariilor. Avertismentul vine de la Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, care a adăugat că astfel statul va plăti prețul guvernării Dodon și existența unui executiv totalmente docil acestui președinte.  „Cetățenii trebuie să cunoască faptul că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este
%d blogeri au apreciat: