Știrile 60m.RO

Percheziţii ale poliţiştilor capitalei într-un dosar de furt calificat din societăți comerciale

Joi, 8 octombrie, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare opt mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat din societăţi comerciale, contrabandă asimilată şi tăinuire, prejudiciul creat prin comiterea faptelor fiind estimat la 85.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada septembrie 2020 – până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că patru persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani, ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din societăţi comerciale.

În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea a două infracţiuni de furt din societăţi comerciale, după cum urmează:

În noaptea de 11/12 septembrie a.c., prin efracţie, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din sectorul 4, iar prin forţarea uşii unui seif încastrat în perete au sustras mai multe bunuri, printre care 5 monede din aur de colecţie, o verighetă din aur şi două laptopuri, dar şi suma de 11.000 de dolari.

La data de 17 septembrie a.c., prin escaladare, respectiv folosindu-se de o frânghie legată de grilajul balconului, procedând la dezactivarea difuzorului exterior al sistemului de alarmă, ar fi pătruns în sediul unei societăţi comerciale, din sectorul 3, de unde ar fi sustras trei laptopuri şi patru telefoane mobile.

Astfel, la data menţionată au fost puse în aplicare opt mandate de percheziţie, dintre care două la puncte de lucru aparţinând unor societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, precum şi 19.000 de ţigarete de diferite mărci, ce nu aveau aplicat timbru fiscal, precum şi opt biciclete.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă asimilată (deţinere a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă) şi tăinuire, faţă de patru bărbaţi fiind dispusă măsura arestului preventiv. Totodată, sunt efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Agerpres

 • Crește valul economic anti-ucrainean: după camionagii polonezi, șoferii slovacii blochează un punct de frontieră
  Transportatorii rutieri slovaci au început vineri blocarea unuia din punctele de frontieră cu Ucraina pentru a protesta faţă de concurenţa cu care se confruntă din partea celor ucraineni, la aproape o lună după ce transportatorii polonezi au început şi ei un astfel de protest care de atunci blochează mai multe puncte de frontieră ale Poloniei cu Ucraina, transmite AFP, …
 • Sorina Docuz, Elena Udrea a premierului Ciolacu
  Un contract cadru de 133 de milioane de lei scos la licitație de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, este pe punctul de a fi semnat cu o firmă din Buzău cu cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, după ce a fost câștigat într-o procedură de atribuire cu multe semne de întrebare. …
 • Bani pentru toate neamurile! Guvernul Ciolacu a depăşit la număr de angajați Guvernele Cîţu, Orban I şi II
  Numărul posturilor ocupate din sectorul public a crescut din nou şi a ajuns, în octombrie, la 1.289.405, cu 5.206 peste iunie anul acesta şi în urcare cu 10.717 comparativ cu decembrie anul trecut. Cea mai mare parte a creşterii vine din angajările în învăţământ. Între iunie şi octombrie, numărul posturilor ocupate în subordinea Ministerului Educaţiei …
 • Ciolacu a pus șef peste Delta Dunării un securist de la SRI
  Noul guvernator al rezervației Biosferei Delta Dunării, numit de către premierul Marcel Ciolacu, este Bogdan Ioachim Bulete, care a fost angajat al Serviciului Român de Informații (SRI), dar și șeful Poliției Locale Tulcea, funcție în care a ajuns, potrivit presei locale, cu susținerea PPDD, partidul fondat de Dan Diaconescu. Potrivit portalului Agenției Naționale de Integritate, …
 • Viktor Orban: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei
  În acest moment, aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele naţionale ale Ungariei, notează MTI, potrivit Rador Radio România. Uniunea Europeană ar trebui mai întâi să încheie un acord de parteneriat strategic cu Ucraina, iar sprijinirea acestei ţări ar trebui rezolvată într-un mod transparent, în afara cadrului bugetului UE, a …
Back to top button