InternaționalȘtirile 60m.RO

Penurie de măști sanitare în SUA.

Nu doar România se confruntă cu un deficit de echipament medical. Chiar și în SUA, cea mai puternică economie a lumii, cu cel mai puternic sistem sanitar, măștile de protecție sanitară lipsesc.

Acest lucru face ca o bună parte din cadrele medicale să nu aibă echipamentul corespunzător de protecție, scrie NYTimes.com.

Medicii cer ajutor pe rețelele de socializare. Nu există măști de protecție și o vizită la spital înseamnă de obicei contaminarea cu noul virus.

Zeci de persoane din sistemul medical sunt confirmate deja ca fiind înbolnăvite și sute se află în carantină.

Situația nu este însă atât de gravă precum în România, o țară cu doar 20 de milioane de locuitori dar cu mai multe cadre infectate decât SUA.

Coronavirusul este transmis prin picături provenite de la tuse sau de pe suprafețe contaminate, astfel încât echipamentul de protecție aplicat corect asigură securitatea sanitară a cadrelor medicale.

Medicii ar trebui să poarte mănuși, halate, echipament pentru ochi și măști. Însă săptămâni întregi, spitalele din america funcționează pe regim de avarie.

Mulți medici au spus că li s-a administrat doar o singură mască, pe care trebuie să o folosească la nesfârșit.

Antreprenorul român Viorel Cataramă consideră că România va putea rezista în actuala criză maxim două luni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button