InternaționalMagazinPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Coronavirus. Pentru a treia zi China nu a mai raportat nici un caz nou. Germania a trecut de 20 000.

Situația în China pare a se stabiliza. Este pentru a treia zi când se raportează că nu mai există nici un caz nou de infectare la nivel local. Mai există noi cazuri de infectare, dar ele s-au înregistrat la persoane care au venit din alte țări.

Pentru a se ajunge în această situație a fost nevoie ca să se blocheze toate zonele infectate.

România a luat și ea măsuri extrem de dure și a anunțat un pachet economic fără precedent.

În Europa, deși există reguli foarte stricte privind circulația, acestea nu se respectă. Deși numărul de victime dar și de persoane infectate a depășit cu mult pe cel din China, pe străzi se vede în continuare un număr important de persoane.

În Germania spre exemplu numărul de persoane infectate depășește 20 000 de cetățeni. În acest weekend guvernul a făcut apel la populația să nu iasă din casă. În cazul în care măsura nu se va respecta ea se va impune prin lege. Practic nemții vor trece printr-un test. Dacă nu îl trece atunci izolarea va fi una totală.

O localitate germană situată la granița cu Franța a început să interneze în spitale cetățeni ai țării vecine.

Uniunea Europeană a suspendat orice regulă și limitare cu privire la bugetele naționale. În lupta împotriva virusului birocrația a colapsat și statele se află într-o luptă globală împotriva unui inamic invizibil.

Economiile naționale se transformă rapid, așa cum se întâmplă în caz de război. Producția trece de la una civilă la una axată pe protejarea cetățenilor împotriva virusului și a luptei eficiente împotriva acestuia.

sursa: www.dw.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button