Știrile 60m.RO

Pentagonul susține că Rusia continuă să-și sporească forțele la granița cu Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, susține că Rusia continuă să-și sporească forțele la granița cu Ucraina și se apropie de “pragul NATO”.

“Rusia continuă să-și consolideze prezența militară de-a lungul granițelor Ucrainei, inclusiv în Crimeea, în Republica Belarus și, de asemenea, în Marea Neagră. În multe privințe, acest lucru duce la faptul că trupele ruseşti sunt chiar în pragul NATO” – a declarat șeful Pentagonului, joi, în timpul unei conferințe de presă susţinute la Bruxelles, unde participă la o întâlnire a miniştrilor apărării din țările membre NATO.

“Așa cum a spus președintele SUA, Joe Biden, în urmă cu câteva zile, vom proteja, dacă va fi necesar, fiecare centimetru al teritoriului NATO. Desigur, nu există niciun motiv pentru a ajunge vreodată la asta” – a subliniat șeful Pentagonului. “Partea rusă spune că își retrag acum o parte din forțe după încheierea exercițiilor. Dar noi nu vedem acest lucru. Dimpotrivă, mai degrabă vedem că suplimentează numărul forțelor celor peste 150.000 pe care i-au concentrat deja la graniţă. Chiar şi în ultimele zile” – a declarat Austin.

SUA sunt îngrijorate de informaţiile despre bombardamentele din Donbas și în prezent analizează detaliile acestora, a adăugat Austin. “Am văzut informaţii despre atacuri și cu siguranță acestea sunt alarmante. Continuăm să strângem detalii” – a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button