Penalul Chirica, în război cu șoferii de autobuz

Distribuie acest articol!

Primarul penal al Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că greva şoferilor de autobuze a fost declanşată de câţiva angajaţi ai companiei locale de transport, care i-au incitat pe ceilalţi şoferi.

„Câţiva dintre şoferii companiei de transport Iaşi nu au vrut să iasă la stradă şi i-au incitat pe ceilalţi. Vreau să le spun un lucru cât se poate de sincer. Creşterile pe care le-am suportat cu toţii la combustibil, la energie, toată presiunea pe care oraşul o are pentru a menţine căldura în spitale, în şcoli, pentru cei 120.000 de cetăţeni care trebuie să-i încălzim în această iarnă, face imposibilă o asemenea abordare. Pe principiul forţei eu le-am transmis de fiecare dată: cu primarul municipiului Iaşi nu se negociază niciodată cu pumnul în masă”, a declarat edilul Mihai Chirica, potrivit news.ro.

Primarul din Iaşi a afirmat că situaţia financiară a companiei de transport local este una bună şi că s-a reuşit cu o zi în urmă majorarea bugetului companiei, în şedinţa de Consiliu Local.

Totodată, Mihai Chirica a anunţat că va propune conducerii companiei destituirea uneia dintre persoanele care a incitat la grevă, pe motiv că aceasta a mai primit sancţiuni de-a lungul timpului de la conducerea CTP pentru diverse abateri.

Şoferii de autobuze din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, principala revendicare fiind creşterea salariilor până la 4.000 de lei pe lună.

În municipiu Iaşi circulă doar tramvaiele, autobuzele fiind garate în curtea companiei de transport.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: