Politică

Penalii Chirica și Alexe, preferați de ieșeni

Numărătorile paralele ale partidelor politice îi arată câştigători pe primarul Mihai Chirica şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, în urma alegerilor locale desfăşurare pe 9 iunie în municipiul Iaşi şi în judeţ.

Astfel, după numărătoarea a 90% din voturi, Mihai Chirica a primit 32,6% din sufragii, urmat fiind de senatorul USR Marius Bodea, candidatul ADU, cu 25,7% voturi, deputata Cosette Chichirău, cu 14,5% din voturi, liderul PSD Municipiul Iaşi, Bogdan Balanişcu – 13,7% şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru (AUR) – 9%.

La preşedinţia Consiliului Judeţean, rezultatele parţiale după numărarea a 86% voturi arată că actualul preşedinte CJ Costel Alexe are 34,3%, principalul său contracandidat social-democratul Bogdan Cojocaru are 32,1%, Petru Movilă (PMP) – 13,3%, Marius Ostaficiuc (AUR) – 9,2%.

La nivelul judeţului Iaşi prezenţa la vot pentru alegerile locale a fost de 41,02%. În municipiul Iaşi a fost înregistrată o prezenţă de 34,67%, respectiv 118.849 alegători din cele 322.580 persoane înscrise pe listele permanente, iar pe listele suplimentare au votat 3.211 persoane.

Cei mai mulţi votanţi sunt incluşi în categoria 45-64%, urmaţi fiind de persoanele de peste 65 de ani şi categoria 35-44 ani.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button