Internațional

Patrușev avertizează că un nor radioactiv se deplasează spre Europa de Vest în urma distrugerii unor muniții cu uraniu sărăcit în Ucraina

Distrugerea munițiilor cu uraniu sărăcit furnizate de Occident Ucrainei a provocat un nor radioactiv care plutește în derivă spre Europa, a susținut vineri secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, citat de agenția rusă de stat TASS.

El a atras atenția asupra faptului că președintele american Joe Biden a sosit joi în Japonia pentru a participa la summitul G7.

Americanii „au ‘ajutat’ și Ucraina, punând presiune asupra sateliților lor și furnizând muniții cu uraniu sărăcit. Eliminarea lor a provocat un nor radioactiv care se îndreaptă acum spre Europa de Vest. O creștere a nivelului de radiații a fost deja înregistrată în Polonia”, a susținut Patrușev, din nou fără a prezenta dovezi în sprijinul afirmațiilor sale.

Acesta a reluat retorica de la începutul invaziei și a acuzat din nou SUA că „dezvoltă și utilizează deja arme chimice și biologice, inclusiv în Ucraina”.

Patrușev a invocat bombardarea „fără nicio necesitate militară”, în august 1945, a orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, care au provocat „consecințe dezastruoase și moartea unui număr imens de civili”.

„Ei nu și-au cerut scuze! Și nu au de gând să își ceară scuze pentru ceea ce au făcut. Ei continuă să le spele creierul japonezilor pentru a-i face să creadă că Uniunea Sovietică, și nu Statele Unite, a fost cea care a folosit arme nucleare împotriva lor”, a mai spus Patrușev, înainte de a adăuga: „Iată ce înseamnă ajutorul american și democrația!”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button