Politică

Patronii stației GPL de la Crevedia au scăpat de arest preventiv

Patronii stației GPL de la Crevedia, a cărei explozie s-a soldat cu 6 morți, au scăpat de arest preventiv. Magistrații au înlocuit măsura cu arest la domiciliu, dar decizia nu este definitivă.

Judecătoria sector 5 a respins cererea Parchetului General de prelungirea măsuri preventive pentru inculpați Doldurea Ionuț Daniel și Stăngă Cosmin Ionuț, iar după rejudecare a înlocuit-o cu măsura arestului la domiciliul pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu este DEFINITIVĂ.

Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 2 Cpp rap. la art. 202 alin. 4 lit. d Cpp cu aplic. art. 218 CPP, respinge propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 462/P/2023 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii :

1. Doldurea Ionuț-Daniel, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, faptă prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal, cu referire la art. 254 alin. 2 Cod penal, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal și a infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 și 2 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 05 noiembrie 2023, până la 04 decembrie 2023, inclusiv;

2. Stîngă Cosmin-Ionuț, cercetat sub aspectul comiterii infrac?iunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, faptă prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal, cu referire la art. 254 alin. 2 Cod penal, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal și a infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 ?i 2 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 221 alin. 1 Cpp, impune inculpaţilor DOLDUREA IONUŢ-DANIEL şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (DOLDUREA IONUŢ-DANIEL domiciliat ), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 CPP, pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii DOLDUREA IONUŢ-DANIEL şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.

În temeiul art. 221 alin. 4 şi 5 Cpp, atrage atenţia inculpaţilor DOLDUREA IONUŢ-DANIEL şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpaţii pot părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. 3 CPP, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru procuror. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button