Știrile 60m.RO

Paszkany și Mureșan rămân cu averea sub sechestru

Tribunalul Cluj a hotărât menținerea măsurilor asiguratorii dispuse împotriva foștilor șefi ai clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany și Iuliu Mureașan. Cei doi sunt judecați într-un dosar cu un prejudiciu de 6.857.532,99 lei şi 900.000 euro, iar magistrații le-au pus poprire pe conturi și sechestru pe mai multe imobile.

Procesul în care Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan, foștii șefi ai lui CFR Cluj, au fost trimiși în judecată pentru acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și delapidare a început în urmă cu un an, ancheta DIICOT fiind declanșată în 2016.

Potrivit comunicatului DIICOT de la acea vreme, în perioada 2008 – 2013, persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-au însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA.

În acest sens se reţine faptul că inculpatul MUREŞAN IULIU – PAUL a avut calitatea de administrator al clubului iar faptele reţinute în sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul PASZKANY ARPAD – ZOLTAN.

S-a reţinut că activitatea infracţională a fost săvârşită prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seichelles) controlate faptic de către inculpatul PASZKANY ARPAD – ZOLTAN.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodată, s-a reţinut că membrii grupului au evidenţiat în actele contabile ale ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproximativ 10 milioane de euro, preciza comunicatul DIICOT.

Alături de Arpad Paszkany și Iuliu Mureașan, în dosar mai este inculpat și cumnatul lui Paszkany, Karoly Szekernyes, iar persoane responsabile civil sunt clubul CFR 1907 Cluj și societatea Transilvania Construcții SA, alături de reprezentanții acesteia, Mircea și Gabriela Timofte.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button