Știrile 60m.RO

Pastilele cu iodură de potasiu vor fi distribuite prin farmacii. Ce trebuie să ştie cetăţenii

Ministerul Sănătăţii a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabileşte condiţiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum şi când se instituie tratamentul.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunţul autorităţilor, în doză unică. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button