Partidele se pregătesc de alegeri: bani pentru flotante și voturi. Cum se fraudează

A început bătălia pentru ocuparea unui post cald de primar și care poate să îți asigure accesul la funcții și bugete importante.

Una din strategiile principale de campanie o reprezintă realizarea de mutații din localitățile mari spre cele mici, dar cu o importanță deosebită. 1000 de votanți pe București sau Cluj nu se vor simți, dar ei duși spre localitățile limitrofe vor schimba total balanța de vot.

Soarta micilor localități poate fi decisă de voturile aduse din marile orașe. Ce vor cetățenii onești nu este important, ce dictează banii negri din spatele partidelor contează.

Astfel că viitorul unor comune sau orașe mici nu se va mai decide de către locuitori ci de către cei care sunt aduși cu flotant. Ei sunt cei care vor primi bani să voteze într-o direcție sau alta.

Se observă creșteri importante ale populației în unele localități de lângă București, unele și cu 20% și asta doar în ultimul an.

Practica este una celebră dar și ilegală. Practic această practică intră sub incidența legislațiiei privind întocmirea unui grup infracțional organizat dornic să pună mâna pe resursele financiare ale comunelor.

Procurorii nu pot să nu cunoască această situație din moment ce secțiile sunt pline de doritorii de flotante aduși organizat. Situația este publică, cunoscută, de ce nu se intervine doar cei care ar trebui să asigure cunoașterea legii cunosc.

%d blogeri au apreciat: