Internațional

Parisul înființează un comitet pentru a studia „coabitarea” cu șobolanii

Să ucidem șobolanii sau să-i închidem în canalizare? Primarul Parisului, Anne Hidalgo, criticată pentru înmulțirea rozătoarelor în capitala Franței, va înființa un grup de lucru privind „coabitarea” cu aceste animale, a anunțat joi, 8 iunie, adjunctul său pentru sănătate, citat de Le Figaro.

„S-a pus problema coabitării”, a declarat Anne Souyris în fața Consiliului municipal al Parisului, ca răspuns la o întrebare a primarului partidului LR din arondismentul 17, Geoffroy Boulard, care îi ceruse „un plan mai ambițios de combatere a proliferării șobolanilor”. „Am decis recent, împreună cu primarul, să creăm o comisie pe tema (…) acestei coabitări”, cu scopul de „a fi cât mai eficienți și de a ne asigura că nu este insuportabilă pentru parizieni”, a precizat aleasa ecologistă.

Asociația pentru drepturile animalelor Paris Animaux Zoopolis, care pledează pentru „metode non-letale”, a declarat pentru AFP că este încântată de acest anunț. Șobolanii „nu reprezintă o problemă de sănătate publică”, a declarat Anne Souyris, deoarece cazurile de leptospiroză transmise prin mușcături nu pot afecta decât gunoierii, care pot beneficia de un vaccin. Cu toate acestea, „acest lucru nu înseamnă că șobolanii ar trebui să fie lăsați să cutreiere orașul”, a adăugat ea, referindu-se la planul municipal care este în vigoare din 2017.

Pe lângă achiziționarea de „mii de pubele noi” și de capcane letale „atunci când nu putem face altfel”, primăria mizează și pe „prevenție” și pe „amenzi” pentru locuitori, deoarece lăsarea gunoiului pe jos „este principala cauză a înmulțirii șobolanilor și a extincției lor”, a subliniat deputata.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button