Știrile 60m.RO

Parchetul European e pe urmele mafiotului pesedist, Paul Stănescu: Plată în valoare de 4,5 milioane de euro blocată

Parchetul European a cerut blocarea plăților către cele două firme apropiate de baronul Paul Stănescu. Firmele solicitau bani europeni pentru recoltarea stufului din Deltă.

Potrivit unor surse digi24, la finalul lunii februarie Parchetul European a solicitat APIA să blocheze plățile pe subvenția stufului până la finalizarea anchetei.

Este vorba despre plăți care se ridică la 4,5 milioane de euro și care ar fi trebuit să ajungă la două firme apropiate de liderul PSD Paul Stănescu.

Este încă un pas în ancheta care a fost deschisă de Parchetul European, după ce au apărut informații în spațiul public că această subvenție a fost special pregătită pentru firmele baronului PSD.

Șeful APIA a decis o anchetă. Ulterior a fost demis

Este vorba de bani europeni care trebuiau să se acorde pentru recoltarea stufului din Deltă. Este o premieră în agricultură care a fost posibilă după ce Parlamentul a decis că stufărișul din Delta Dunării poate fi considerat pășune.

Atunci ideea a fost promovată și de actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, care era în Comisia de agricultură.

În ianuarie, fostul șef APIA a decis să se ancheteze, să se vadă clar dacă această subvenție este legală sau nu. O lună mai târziu, chiar ministrul Agriculturii a decis să îl demită pe șeful APIA, însă în spațiul public motivele ar fi fost altele, cum că plățile către fermieri erau întârziate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button