Politică

Păpușarul Florentin Pandele, un mare susținător al liderului mafiei din Ilfov – Hubert Thuma

Două lucruri se spun despre Florentin Pandele. Primul, că nu știe cîți bani are. Al doilea, că nu știe cîți oameni a promovat și cîți a pus pe butuci.

Pandele este dirijorul întregii echipe de Voluntari plasată la primăria Capitalei. Pandele este omul care domină PNL-ul din umbră. El este cheia desemnării candidatului PNL pentru președinția Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Mai întîi, merită detaliată tehnica prin care Florentin Pandele a retezat picioarele PSD-ului în județ. Nu este foarte complicată. I-a scos din luptă pe combatanții de bază și i-a înlocuit cu figuranți și neputincioși.

La primăria comunei Vidra, PSD avea candidat la funcția de primar pe doamna Daniela Nae. Se spune că ar fi avut șanse. Pandele a preluat controlul asupra organizației județene și a schimbat-o. Actualul primar PNL, Marian Tudor, trebuia protejat. De ce? Pentru că jumătate din gropa de la Glina se află pe teritoriul comunei Vidra. Ei și? Păi candidatul PNL la președinția Consiliului Județean este doctor și patron în toate formele de gunoaie. Nu există gunoi în Ilfov și Prahova care să nu-i facă semne lui Hubert Thuma!

Și, de aici începe povestea și cariera „ilfoveanului” Hubert Thuma, ilfovean cum sunt eu popă și fîrtat indiscutabil al lui Florentin Pandele. A debutat în politică sub aripa lui Marian Petrache pe care avea să-l elimine din joc chiar la aceste alegeri. Thuma nu-i decît un „ilfovean” de origine germanică, propulsat în locul altuia cu origini dîmbovițene. Cine este acest Hubert Thuma și cum s-a pripășit prin România este greu de spus. Pe numele său complet, Hubert Petru Ștefan Thuma s-a născut în Austria și a fost școlit la Viena, fiind, ani buni, director regional de vînzări pentru Cehia și Polonia la firma RHI AG din Viena, specializată în produse refractare. Apoi, a fost director la o firmă internațională de consultanță, după care a poposit în raiul afacerilor din România, mai ales în mijlocul celor nebune din Ilfov.

Iată ce discuție reproduce hotărîrea judecătorească de condamnare a lui Hubert Thuma:

Betelie Mihai: -Mă, mîine, dacă e întîlnirea cu primarii, aș vrea să vin și eu, să-ți spun de ce. Ca să arunc așa, le las cîte o carte de vizită!
Hubert Thuma: -Te pun în legătură cu ăia șmecheri, nu cu toți fraierii.
Betelie Mihai: -Mă, tu îmi faci un semn și cînd tu îmi faci, mă ciupești, înseamnă că-i dau cartea de vizită. Că vreau să țin legătura cu șmecherii”.

Se vede clar că austriacul Thuma s-a șmecherit, luînd obiceiurile locului.Candidatul PNL de azi la președinția județului Ilfov și fîrtat cu Florentin Pandele este un fost condamnat definitiv. Ce mai contează tărăboiul cu „fără penali în funcții publice!”. Este doar morală pentru fraieri.

În baza art 13 din legea nr 78/2000 cu aplicarea art 74 alin 2 Cod Penal și art.76 alin 1 lit. d, Cod Penal condamnă pe inculpatul Thuma Hubert Petru Ștefan la pedeapasa de 6 luni închisoare pentru săvîrșirea infracțiunii de de folosire a a influenței sau a autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Ca pedeapsă accesorie, interzice inculpatului exercițiul drepturilor prevăzute de art 64 lit a teza II-a și lit b Cod Penal. În baza art 81 Cod Penal, dispune suspendarea condiționată a executarii pedepesei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni”( Dosar 344/1/2013).

Un județ cu dictatură mascată și oameni terorizați

Din 2012-2013, Thuma învîrtea gunoaie, politicieni și primari. Așa a ajuns la Vidra. Tot pe baza afacerilor cu gunoi a juns în Prahova, la senatorul liberal Iulian Dumitrescu, iar cu Pandele s-a întins și la terenurile din Ilfov.
Miza mare pentru susținerea lui Hubert Thuma nu sunt doar terenurile de la Petrăchioaia și din restul județului Ilfov. Mai sunt și fondurile europene de peste un miliard de euro, prevăzute să fie alocate pentru dezvoltare în acest județ. Totul a fost păpușat în așa fel încît Ilfovul să rămînă la liberali (la liberali de casă apropiați, interesați și docili!) iar Gabriela Firea să cîștige Capitala, chiar și cu oameni din PMP sau din PMP acceptați ca directori sau șefi de servicii.
Iată un dialog, depus la dosar, între Mihai Betelie, tovarăș de afaceri, care îi zicea austriacului într-o zi:
-Dă-mi și mie pe sms numele și numărul, că îl sun eu pe primar. Dă-mi și mă descurc eu!
Hubert Thuma: -Nu asta este problema. Uite, ți-l dau acum, ai cum să notezi? Nu știu dacă-i bine să-l suni la telefon să nu se interpreteze greșit că trăim într-o țară bolnavă și tu sigur ai probleme.

După două zile:
SR: -Am vorbit, dar el nu știe nimic. De ce mă pui să vorbesc așa aiurea?
BM: -Și știe că tre să ne ajute. Și stie că tre’ să ni le dea.
SR- Nu știe!
BM: Ascultă-mă puțin. Eu credeam că un bulangiu prost, bătut în cap, idiot cretin i-a spus (obscen) că nu-i vin alea din cer, așa!

Dialogurile acestea ilustrează perfect lumea politică și de afaceri din Ilfov, peste care Pandele și Thuma se poartă ca păpușarii principali.

Post scriptum:
Comentariile de la editorialul precedent dedicat lui Florentin Pandele îmi arată, fără dubiu, că tandemul din Voluntari tutelează (și plătește) pe lîngă televiziuni, site-uri și moderatori și o echipă de postaci. Gîndesc la fel, dar nu scriu la fel de împiedicat, ca marinarul de Petrăchioaia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button