EconomieȘtirile 60m.RO

Pandemia dă idei de afaceri. Două antreprenoare din Iași au pus bazele unui magazin cu produse exclusiv româneşti

Dacă vrei să sprijini producătorii locali, cumpără produse româneşti! Flavia şi Laura sunt două tinere de 32 de ani, din Iaşi, care au pus bazele unui magazin cu produse exclusiv  româneşti. 

Laura este proprietara unei plantaţii de lavandă şi aduce în magazine produse cosmetice şi lumânări. Iar Flavia are o mini fabrică unde produce haine pentru copii, din bumbac. Alţi patru producători locali au şi ei produse în micul magazin cochet: jucării din lemn, perne, gentuţe şi lucruri pentru femei gravide. 

Conceptul a luat naştere în timpul  pandemiei, datorită cererii foarte mari în mediul online. Tinererele au investit în magazin aproximativ 7000 de euro.  

„Lumea căuta să iasă din casă, iar asta ne-a încurajat foarte mult. Să pună mâna pe produse, să le testeze. Având în vedere că sunt produse româneşti, le-am trezit curiozitatea şi au fost surprinşi că sunt la strandarde europene”, a declarat Flavia Hritcu.

„Cumpărătorii vor susţine familiile din Iaşi şi econopmia locală. Este foarte important pentru dezvoltarea comunităţii locale, mai ales în contextul pandemiei, când e important, cum e în cazul meu sa vezi că nu mai acces la reciepiente pe care le importam. Acum am reuşit să descopăr producători de sticlă, am început să redescoperim producţia locală”, a declarat Laura Ignatoaie.

Sursa: www.mediafax.ro

  • România, țara cu primării cât pentru un continent. De zece ori mai multe decât în Bulgaria
    România are peste 3.180 de primării, de aproape zece ori mai multe decât Bulgaria, care se descurcă, aparent fără mari probleme, cu doar 265 de unități administrative locale. Diferența este nu doar revoltătoare, ci și profund costisitoare. În timp ce țara vecină a adoptat un sistem administrativ eficient, România continuă să pompeze bani publici într-un …
  • Ipocrizia reducerii de salariu: miniștrii mimează sacrificiul, dar nu trăiesc din leafă
    Câțiva miniștri au ieșit public și au anunțat, teatral, că își vor reduce voluntar salariile cu 20%. S-ar putea crede că asistăm la un gest de solidaritate cu românii care plătesc taxe tot mai mari. Dar, de fapt, asistăm la un spectacol ieftin, menit să distragă atenția de la adevărata problemă: acești oameni nu trăiesc …
  • Pensionari de lux la 48 de ani, într-un sistem de justiție falimentar
    Într-o țară în care milioane de români trudesc până la 65 de ani pentru o pensie de mizerie, judecătorii ies din scenă triumfător la doar 48 de ani, direct în pensii speciale de zeci de mii de lei. Fără să contribuie în mod real la sistemul public de pensii, acești „aleși ai sistemului” se bucură …
  • De ce eșuează România? Cetățeni prea blânzi, instituții prea slabe, corupție prea mare
    România eșuează nu din lipsă de resurse, ci din cauza acelorași mecanisme descrise în celebra carte „De ce eșuează națiunile” de Daron Acemoglu și James A. Robinson: instituții extractive, elite care blochează dezvoltarea și o populație prea pasivă. În România, sistemul nu este construit pentru a sluji cetățeanul, ci pentru a-i stoarce munca și speranța …
  • ROMÂNIA în topul rușinii: aproape un an ca să scoatem o autorizație de construire
    În România, statul nu doar că nu ajută, dar îți și blochează inițiativa. Dacă vrei să construiești o casă, o hală, un spital sau o școală, trebuie să te înarmezi cu nervi de oțel și să îți faci provizii de timp: aproape un an durează, în medie, obținerea unei autorizații de construire. Suntem, practic, în …
Back to top button