Ordinul pentru reluarea producțiilor cinematografice și audiovizuale a fost semnat

Miercuri, s-a desfășurat a cincea rundă de dezbateri cu reprezentanții industriei cinematografice la sediul Guvernului.

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a semnat împreună cu Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, Ordinul comun care prevede condițiile prin care se pot relua activitățile de producție cinematografică și audiovizuală. Ordinul va fi publicat în curând în Monitorul Oficial.

„Cinematografia reprezintă unul dintre sectoarele care aduce investiţii în România şi este o adevărată carte de vizită la nivel internaţional. Am primit propuneri formulate din partea reprezentanţilor acestei industrii şi urmează, tot împreună, să găsim soluţiile cele mai bune. Astăzi, am semnat şi mult aşteptatul Ordin comun cu Ministerul Sănătăţii care prevede condiţiile în care se pot relua producţiile cinematografice şi audiovizuale. Ordinul va fi publicat în curând, în Monitorul Oficial”, a declarat Gheorghiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, citat de agerpres.ro.

La dezbatere s-a discutat și posibilitatea implementării unor scheme de ajutor de stat precum și indentificarea și accesarea unor programe finanțate din fonduri europene.

%d blogeri au apreciat: