Știrile 60m.RO

Orban taie speranţele patronilor de restaurante

Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat când vor fi redeschise restaurantele.

„Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare. Înţeleg problemele patronilor de restaurante. Îmi pare rău că a trebuit… Noi, în planul de relaxare, aveam prevăzut pentru data de 15 iulie data de redeschidere, desigur, cu măsuri, a restaurantelor în spaţii închise. Nu s-a putut”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu poate fi relaxată o activitate unde există risc epidemiologic.

„Se va amâna până vom reuşi să impunem un trend descendent numărului de persoane infectate”, a adăugat premierul.

Orban: Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară

Guvernul nu îşi doreşte să impună nicio nouă restricţie suplimentară sau să ia măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat dacă e posibilă o reîntoarcere în starea de urgenţă.

„Obiectivul nostru e acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsură care să aibă efect negativ asupra economiei”, a declarat Ludovic Orban.

El a făcut un nou apel către români să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Referitor la informaţiile potrivit cărora în septembrie România va avea un milion de persoane infectate cu noul virus, el a spus că „sunt mai multe prognoze”.

„Mi-aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste pentru aprilie-mai, care nu s-au confirmat”, a adăugat premierul.

El a precizat că marţi dimineaţă va avea loc o şedinţă de Guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privitoare la starea de alertă pentru introducerea măsurilor permise de lege.

Sursa: www.mediafax.ro

  • Sindicate captive: liderii trăiesc în lux, angajații în umilință
    România are o problemă profundă cu ceea ce ar trebui să fie vocea celor care muncesc: sindicatele. În loc să fie bastioane ale rezistenței sociale, au ajuns să fie colonizate de personaje bine conectate la partide și servicii, care nu mai au nicio legătură reală cu viața și suferința celor pe care pretind că-i reprezintă. …
  • România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euro
    Armata anunță că va cumpăra nu mai puțin de 246 de Mașini de Luptă ale Infanteriei (MLI), vehicule șenilate blindate care vor veni în cinci configurații diferite. Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse …
  • Ramona Ioana Bruynseels (AUR): „Statul e dator vândut și cere sacrificii de la cei mai corecți români”
    Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels critică dur ipocrizia autorităților care cer românilor „să strângă cureaua”, în timp ce statul are datorii fiscale restante de peste 81 de miliarde de lei. Parlamentara atrage atenția că guvernul nu colectează creanțele mari, în timp ce taxează în mod agresiv cetățenii obișnuiți. Ea solicită măsuri imediate pentru recuperarea banilor …
  • Gheorghe Piperea (AUR): „Ursula von der Leyen: salvată prin șantaj politic, nu prin vot de încredere”
    Europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea denunță jocurile politice din Parlamentul European care au dus la respingerea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Europene. Acesta acuză că Ursula von der Leyen a fost „salvată” prin promisiuni politice făcute în spatele ușilor închise și nu printr-un vot de încredere real. Piperea subliniază că moțiunea a avut meritul de a …
  • Sindicaliștii ANAF acuză: Legea insolvenței, un paravan legal pentru fraudarea bugetului
    Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală trage un semnal de alarmă dur: actuala Lege a insolvenței favorizează firmele care vor să evite plata datoriilor către stat și face munca inspectorilor ANAF inutilă. În loc să taie din veniturile angajaților și să anunțe concedii fără plată, Guvernul ar fi trebuit să reformeze această lege, acuză sindicaliștii. Dorin …
Back to top button