Orban, la Deva: Producerea energiei termice şi electrice pe baza cărbunelui este total nerentabilă

Distribuie acest articol!

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Deva, că nu știe dacă Termocentrala Mintia se va opri definitiv, însă un lucru este clar: nu respectă normele de mediu. Președintele PNL a partipat la o dezbatere pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Aproape 4.000 de apartamente, instituţii publice, şcoli şi licee din oraș sunt, în continuare, fără căldură şi apă caldă de mai bine de o săptămână. În acest context, Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, l-a întrebat pe Ludovic Orban dacă Termocentrala Mintia se va închide.

„Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva, dar ce pot să vă spun este că Termocentrala Mintia, la ora actuală, nu respectă normele de mediu. Producerea energiei termice şi electrice pe baza cărbunelui pe care îl folosiţi este total nerentabilă. Provoacă pierderi foarte mari.

Mintia este în Complexul Energetic Hunedoara, care este în insolvenţă, insolvenţă în care a intrat din cauza unui ajutor de stat care nu a fost folosit conform regulilor europene. Se gândesc mai multe soluţii. Discuţia a fost să fie preluată de Consiliul Judeţean, dar şi aici trebuie să existe un plan foarte serios. De asemenea, mai exista un plan de trecere pe gaz deoarece cărbunele pe care îl extragem, conform calculelor, arată că nu e rentabil”, a declarat Ludovic Orban.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: