importantPolitică

Orban îi trage țeapă lui Nicușor! PNL nu e de acord cu suspendarea PUZ-urilor din București

Ludovic Orban i-a transmis lui Nicușor Dan să își ia gândul de la suspendarea PUZ-urilor din București. Liberalii nu sunt de acord cu deciizile primarului, acesta fiind nevoit să se recunoască înfrânt, joi dimineață, în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei.

Liberalii au decis să susțină o variantă de compromis, respectiv o suspendare a PUZ-urilor doar pe o perioadă de maximum 3 luni, conform discuțiilor din ședința conducerii PNL București.

Surse liberale susțin că discuțiile cu Nicușor Dan nu au fost lipsite de scântei, fiind invocată inclusiv posibilitatea ca unii consilieri liberali să demisioneze din Consiliu în cazul în care primarul ar forța adoptarea proiectului său. 

Florina Presadă, fost lider USR București îl critică în termeni duri pe Nicușor Dan, pe care îl consideră un primar al compromisului. Aceste compromisuri sunt total în defavoarea cetățenilor Capitalei României.

„PNL e cea mai bună opțiune pentru guvernare, ne spunea Nicușor Dan înaintea alegerilor din decembrie 2020. E clar că nu la acest moment se gândea Nicușor Dan când a spus-o. Și sincer, îmi pare rău că acum trebuie să ajungă la compromisuri într-o chestiune care ține de bunăstarea noastră, a tuturor. PUZ-urile de sector au fost efectiv pârghii în mâna primarilor și a majorităților PSD/PMP/PNL din CGMB și consiliile de sector de a ocoli exigențe de urbanism în folosul unor dezvoltări imobiliare care nu voiau să le respecte, mai ales în ceea ce privește spațiul verde, sub pretextul că PUG e expirat.

Bucureștiul are nevoie ca de aer de o dezvoltare urbană unitară. Iar pe viitor ar trebui să ne gândim serios la desființarea sectoarelor, un model de organizare administrativă depășit în contextul actual, și transformarea Bucureștiului într-o adevărată metropolă.

Aceasta e dezbaterea fundamentală cu privire la dezvoltarea Bucureștiului pe care ar trebui să o avem și care lipsește cu desăvârșire din spațiul public. Dar cine să aibă curaj să facă asta dintre actualele partide? Care dintre partidele actuale credeți că e dispus să renunțe la 6 fotolii de primar, 6 garnituri de aleși locali și 6 aparate administrative?De aceea e nevoie de noi partide cu agende realmente reformatoare și cu oameni capabili să le implementeze. Iubiți Bucureștiul cu ochii deschiși!”, a scris Florina Presadă pe pagina sa de Facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button