Internațional

Opoziția îi cere demisia! Annalena Baerbock vrea să susţină Ucraina indiferent de opiniile cetăţenilor germani

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, este viziată de critici intense din partea opoziţiei, care îi cere demisia, după ce a afirmat că va susţine Ucraina indiferent de ceea ce cred cetăţenii germani, anunță agerpres.

Aflată la o conferinţă la Praga, Annalena Baerbock a afirmat joi că Germania va continua să susţină Ucraina cât va fi nevoie, inclusiv prin furnizarea de asistenţă, „indiferent ce cred alegătorii germani”, conform publicaţiei Der Spiegel.

Ministerul german de Externe susţine că afirmaţiile au fost scoase din context, distorsionate şi difuzate în mediul online de către activişti proruşi. „Un video editat care distorsionează sensul, difuzat pe conturi proruse, în scopul dezinformării. Oare vom fi divizaţi atât de uşor? Nu cred”, a comentat Peter Ptassek, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

Totuşi, opoziţia germană cere demisia ministrului de Externe Annalena Baerbock.

Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta) consideră că Annalena Baerbock trebuie să se retragă. „Baerbock, demisia!”, este mesajul difuzat vineri pe contul oficial de Twitter al formaţiunii politice.

„Cine se pronunţă că nu îi pasă de interesele alegătorilor din Germania nu are ce să caute în funcţia de ministru de Externe”, a reacţionat, la rândul său, Alice Weidel, preşedintele formaţiunii de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD).

„Un ministru de Externe care se ghidează după principiul «Ucraina, în primul rând, cetăţenii nu contează» este un eşec total”, a afirmat parlamentarul Sevim Dağdelen, din cadrul formaţiunii Die Linke.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button