ONG-istii lui Soros, oamenii de casă ai USRPLUS, i-au făcut o plângere penală premierului Cîțu la DNA
Comunitatea Declic, ong-isti finantati de Soroș, cunoscuți și ca oamenii de casă ai USRPLUS, depun, vineri, la DNA, plângere penală la adresa premierului Florin Cîţu şi a fostei sale consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de partid trimis de la Guvern. ”Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu”, a afirmat avocatul Toni Decean, care a adăugat că ”singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul”.
”Am venit pentru a depune un denunţ cu privire la săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, (…) respectiv la faptul că doamna consilier de stat Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu. (…) Prin raportare la docmentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a declarat, vineri, la intrarea în sediul DNA, avocatul Declic, Toni Decean.
Potrivit acestuia, acuzaţia la adresa premierului este, în principal, de instigare la abuz în servicu.
”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scopt tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigra o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.
Numele Mioarei Costin, consilier de stat din Cancelaria premierului, apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL.
Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.
Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.
Ulterior, Mioara Costin a demisionat, iar PSD a susţinut că acest lucru echivalează cu o recunoaştere oficială a culpei şi a transmis că se impune demararea unei anchete penale.
Premierul Florin Cîţu a precizat că demisia Mioarei Costin din funcţia de consilier de stat nu este o recunoaştere a autenticităţii documentului. El a mai explicat că demisia acesteia a fost un act unilateral, iar Costin ”şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil în timpul cât era în serviciu”.