Kurzarbeit, programul flexibil de muncă, poate fi finanțat cu fonduri europene

Intenția guvernului de a introduce conceptul de muncă flexibilă (Kurzarbeit) poate fi susținută prin intermediul fondurilor europene, grație programului SURE lansat de Comisia Europeană. Mai precis, prin acest program pot fi decontate cheltuielile statelor membre cu anumite categorii de măsuri active, dar în special pentru măsurile de tip Kurzarbeit, potrivit unui comunicat al lui Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București.
Opțiunea de muncă flexibilă înseamnă reducerea temporară a programului de lucru, iar asta ajută angajații din România, ajută companiile și în final ajută și economia națională.
„Programul de muncă flexibilă înseamnă că angajații se întorc la muncă, însă nu lucrează programul întreg de 8 ore, ci lucrează mai puțin, în funcție de nevoile angajatorului și de posibilitatea de a vinde produsele sau serviciile în piață. Astfel, angajatul poate munci 2, 3, 4 sau 5 ore, în funcție de context și de nevoie. Orele lucrate urmează a fi plătite de angajator, iar restul de până la 8 ore ar urma să fie acoperit de către stat”, arată Brandl.
Proiectul a fost anunțat de premierul Ludovic Orban, iar guvernul realizează acum setul de criterii de acceptare în acest program.
Programul se aplică în Germania de peste 100 de ani dar între timp a fost implementat și în majoritatea statelor europene. Dacă va implementa acest program, România va putea atrage bani europeni suplimentari, iar asta înseamnă că presiunea pe bugetul național va fi una minimă.
Sursa: www.g4media.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …