OMS avertizează: Tulpina indiană este mai contagioasă. Vaccinurile nu sunt la fel de eficiente

Distribuie acest articol!

Organizației Mondiale a Sănătății a lansat un avertisment referitor la tulpina indiană a coronavirusului, care se pare că este mai contagioasă și mai rezistentă la vaccinuri. Observațiile au fost făcute de Soumya Swaminathan, om de știință al OMS. Numai Sâmbăta trecută în India s-au înregistrat peste 4.000 de decese provocate de Covid-19 în 24 de ore și peste 400.000 de noi infectări

Într-un interviu acordat pentru AFP, Soumya Swaminathanan, medic pediatru și cercetător indian, a spus că varianta B.1.617, care a fost depistată pentru prima dată în India, în octombrie, reprezintă fără îndoială un factor care accelerează epidemia, deja scăpată de sub control în țară.

Tulpina ar putea fi adăugată de OMS pe lista variantelor considerate mai periculoase decât versiunea originală a virusului datorită contagiozității mai mari, capacității de a depăși apărarea oferită de vaccinare și ratei mai mari a mortalității pacienților afectați. Varianta B.1.617 „are mutații care cresc transmiterea și care o pot face, de asemenea, potențial rezistentă la anticorpii care s-au dezvoltat prin vaccinare sau contaminare naturală”, a explicat ea.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: