Internațional

Oligarhul Oleg Tinkov spune că armata rusă e de rahat: 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului. Funcţionarii de la Kremlin sunt în stare de şoc

Oligarhul rus Oleg Tinkov, sancţionat de Marea Britanie, a asigurat miercuri pe reţelele de socializare că „90% dintre ruşi sunt împotriva războiului” din Ucraina, relatează EFE.

„Oamenii de afaceri încearcă să salveze ce le mai rămâne din active… Desigur, există anormali care scriu litera Z – simbolul operaţiunii militare speciale – dar persoane anormale sunt în proporţie de 10% în fiecare ţară: 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului”, a scris Tinkov pe Instagram.

Magnatul rus, care locuieşte de obicei în străinătate, a precizat: „Nu văd niciun singur lucru avantajos în acest război nebunesc. Oameni nevinovaţi şi soldaţi care mor”, scrie agerpres.ro.

„Funcţionarii de la Kremlin sunt în stare de şoc pentru că nici ei şi nici măcar copiii lor nu vor putea pleca la vară pe litoralul Mediteranei”, a comentat el.

El a ironizat şi pe tema stării în care se află armata rusă în actuala „operaţiune militară specială”, asigurând că generalii ruşi după ce s-au trezit din beţie şi-au dat seama că au o armată de rahat”.

Tinkov s-a întrebat cum poate fi bună o armată, când „tot restul ţării este un rahat”, o ţară unde domneşte „nepotismul, linguşeala şi servilismul”.

El a cerut prin urmare Occidentului să-i ofere lui „Mister Putin o cale de ieşire pentru a-şi salva imaginea şi a stopa acest masacru”.

„Vă rog, fiţi mai raţionali şi mai umanitari”, a insistat fondatorul Băncii Tinkoff, al doilea emitent de cărţi de credite din Rusia.

Şi alţi oligarhi ruşi au criticat intervenţia rusă din Ucraina, dar puţini au fost atât de duri ca Tinkov, cu excepţia lui Mihail Hodorkovski, care a ispăşit zece ani de închisoare pentru că i s-a opus liderului de la Kremlin şi care acum locuieşte în Europa.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button