Știrile 60m.RO

Oleksi Danilov: Ucraina a aplicat o lovitură mortală „lumii ruse”

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, susţine că poporul ucrainean creează o nouă istorie mondială, rezistând eroic în faţa trupelor ruse.

„O lună de război. Zile lungi, pline de sânge, muncă grea, lacrimi și sudoare. 720 de ore. Fiecare dintre aceste ore a durat ca o zi, iar minutele au fost precum greutatea ultimului cartuş” – a scris Danilov pe Facebook, într-un mesaj postat vineri.

Potrivit acestuia, Ucraina trece un test sub ochii lumii întregi – dimineața a milioane de oameni începe cu știri despre o țară care „nu a existat” (aluzie la afirmaţii făcute în acest sens de Vladimir Putin, n.r.) și despre un popor care „nu a existat”.

„S-a întâmplă că istoria modernă a lumii este acum scrisă cu foc și oțel în stepele și pădurile ucrainene. Nu noi ne-am trasat această misiune – de a stârpi hoardele naziștilor și ale adepților lor moderni – raşiştii (combinaţie între cuvintele „rus” şi „fascist”, utilizată de ucraineni o dată cu invazia ţării de către trupele Rusiei, n.r.). Ucraina a aplicat o lovitură mortală ‘lumii ruse’ (Russkii Mir – ideologie rusă vizând extinderea influenței rusești în străinătate, n.r.), distrugând coloanele sale blindate.

Acest monstru aflat în convulsii poate provoca mult mai multă durere și suferință, dar ce e mort nu poate învinge niciodată ce e viu” – a adăugat oficialul de securitate ucrainean. Potrivit lui Danilov, „chiar acum, datorită apărătorilor ucraineni, prin sânge și durere, se scrie adevărata istorie a națiunii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button