Internațional

Olaf Scholz: În fiecare zi, cu fiecare bombă, Rusia se îndepărtează din ce în ce mai mult de comunitatea mondială

Cancelarul german Olaf Scholz susține că Berlinul și Ankara lucrează împreună pentru a ajunge la un armistițiu în Ucraina. Acest lucru a fost declarat luni de șeful guvernului german, la o conferință de presă comună cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Scholz crede că, cu fiecare zi de ostilități în Ucraina, Rusia se îndepărtează de comunitatea mondială.

„Suntem complet unanimi în opinia că ar trebui să se ajungă la un armistițiu cât mai curând posibil”, a spus Scholz. El a remarcat importanța creării de coridoare umanitare pentru civili din Ucraina. „Acest lucru trebuie să se întâmple imediat”, crede cancelarul. „În fiecare zi, cu fiecare bombă, Rusia se îndepărtează din ce în ce mai mult de comunitatea mondială”, a punctat Scholz, relatează TASS.

El a susținut o soluție diplomatică a conflictului. „Este important să facem totul pentru a ne asigura că un astfel de dialog (n. r.: între Rusia și Ucraina) nu este întrerupt, ci să meargă mai departe”, a spus el. „Acest conflict nu poate avea decât o soluție diplomatică. În acest sens, negocierile intense între Ucraina și Rusia sunt foarte importante”, a spus Scholz. El a îndemnat să se obțină rezultate concrete  cât mai curând posibil.

Potrivit acestuia, „suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei sunt fără îndoială”. „Vrem să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra. Facem acest lucru prin asistență financiară, umanitară, asistență, care se referă la asistența militară nu doar din Turcia, ci și din Germania. În acest sens, vreau să spun că închiderea Bosforului. de către Turcia pentru părțile la război în temeiul Convenției de la Montreux este o contribuție importantă la detensionarea acestei crize”, a argumentat Scholz. El a acuzat din nou Rusia de încălcarea dreptului internațional.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button