Internațional

Odesa: ultima navă de război a marinei ucrainene a fost distrusă de ruși

Armata rusă susține că a distrus nava marinei ucrainene „Yuriy Olefirenko”. Partea ucraineană nu a comentat incidentul punctual până la publicarea acestei știri, însă a oferit alte informații despre atacurile forțelor marine ucrainene.

„Pe 29 mai, ca urmare a unei greve a armelor de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale ruse în parcarea navelor de război din portul Odesa, ultima navă de război a marinei ucrainene, Iurii Olefirenko, a fost distrusă”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, în cadrul unui briefing.

Ce spune partea ucraineană

Comandantul Forțelor Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksiy Neizhpapa, a declarat că Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus 18 nave rusești. El a menționat că acest număr include atât nave, cât și bărci, însă nu a făcut referiri punctuale la cazul invocat de Rusia.

„Conform tuturor rapoartelor, am văzut 18 nave, bărci au fost distruse de Forțele de Apărare. Acestea nu sunt doar nave și bărci care au fost distruse de Marină, ci și nave care au fost distruse de forțele terestre și de alte unități. În ceea ce privește vehiculele de asalt amfibii, aceasta este o navă mare de aterizare care a fost scufundată în Berdyansk de forțele terestre, două nave au fost avariate, sunt încă în reparații”, a declarat Neizhpapa în cadrul unei conferințe, relatează Unian.net.

De asemenea, potrivit acestuia, marina ucraineană a distrus o amfibie de asalt de tip „Serna” și mai multe ambarcațiuni de debarcare de tip „Rapter”, care au fost folosite pentru operațiuni de capturare a Insulei Șarpelui. Restul navelor se află acum în porturile controlate de Federația Rusă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button