Politică

Oamenii PNL: Viceprimarul corupt al Sibiului a demisionat

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, și-a depus demisia, marți, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, la începutul săptămânii trecute. Dumbravă a recunoscut că a comis o fraudă fonduri europene în valoare de 34.500 de euro.

„Demisia domnului viceprimar a fost depusă astăzi (marți, 1 august – n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercurea trecută, de Parchetul European, „această fraudă cu subvenţii a avut loc în legătură cu patru proiecte, între martie şi octombrie 2019, când inculpatul (al cărui nume nu este specificat în comunicat – n.r.) se afla în funcţia sa anterioară de director şi reprezentant al Centrului de Formare a Profesorilor din Sibiu”.

În această perioadă, potrivit EPPO, inculpatul a folosit şi a prezentat mai multe documente şi declaraţii false şi inexacte organismului intermediar pentru Programul Operaţional „Resurse Umane” al UE, administrat de Ministerul Educaţiei Naţionale din România, pentru a primi o finanţare totală de 700.000 de euro (3.352.307 lei).

„Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanţare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34.500 de euro (164.373 lei)”, se arată în comunicatul EPPO.

În prezenţa avocatului său, EPPO arată că inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor pentru care a fost acuzat, „a acceptat cadrul juridic pentru care a fost iniţiată procedura penală şi a fost de acord cu sancţiunile impuse”. Acestea includ o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, va presta muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 90 de zile..

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu și este membru PNL.

Sibiul avea doi viceprimari, pe Alexandru Dumbravă (PNL) și pe Corina Bokor (FDGR).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button