Social

O tânără de 19 ani, ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi

O tragedie de neimaginat a lovit familia unei tinere din Iași, care și-a pierdut viața marți, în urma unui atac al unui urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. Fata, în vârstă de doar 19 ani, a fost atacată în timp ce se afla pe o potecă din munții Bucegi, într-o zonă recunoscută pentru frumusețea sa naturală, dar și pentru pericolele pe care le prezintă fauna sălbatică. Urmează informații cu puternic impact emoțional.

Echipele de salvatori au reușit să recupereze trupul neînsuflețit al tinerei. Salvamont Prahova a anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat. Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a povestit, la un post TV, cum s-a întâmplat tragedia.

„Din informațiile pe care le avem, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare.

Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât jos în prăpastie, unde din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața.

S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, au fost 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră, coborâre care s-a terminat în urmă cu câteva minute.

Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeului și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme.

Probabil specialiști în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Nu cred că el a fost surprins în potecă de de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat. 

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a spus șeful Salvamont România.

În cauză a fost deschis un dosar pentru pentru ucidere din culpă, a precizat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Laura Antimiu.

Ursul a fost împușcat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button