Politică

O statuie s-a prăbușit peste un copil în Primăria Capitalei

Un copil a fost rănit, luni, în sediul Primăriei Capitalei, după ce o statuetă a căzut peste el. Copilul a fost dus la spital, iar polițiștii efectuează cercetări.

„În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor”, anunță Poliția Capitalei.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în momentul de față efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

„Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, adaugă Poliția Capitalei.

Potrivi unor surse, instituția în care a fost rănit copilul este Primăria Generală a Capitalei, iar copilul ar fi încercat să se urce pe statuetă.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis că o anchetă administrativă va avea loc în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie, în urma incidentului de luni, când un copil a fost rănit de o statuie în holul instituției.

Primăria Capitalei a transmis că, luni, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

„Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de 5 minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu». La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient”, a precizat instituţia.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obţinând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Instituţia mai menţionează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

„Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie”, a mai menționat sursa citată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button