O persoană din Olt a sunat de 9.544 de ori la 112, în șase luni. Sute de mii de apeluri abuzive

În primele șase luni ale anului, în Sistemul 112 au fost preluate peste 4,8 milioane de apeluri, dintre care 2,2 milioane nu au reprezentat urgențe.
Din totalul apelurilor înregistrate, peste 311.000 au fost apeluri abuzive. O persoană din Olt a sunat de 9.544 ori la 112, iar alte 44 au apelat numărul unic de urgență de cel puțin 1.000 de ori.
O persoană din Ilfov a sunat de 7.573 de ori, o altă persoană din Vaslui a apelat de 6.779 de ori.
Un exemplu de apelare abuzivă este cel al unui cetățean care a sunat de pe o cartelă prepay în Centrul 112 Giurgiu și se recomanda sub numele de „Iulian”. În doar două luni, „Iulian” a sunat de peste 1.500 de ori la 112 fără a avea vreo urgență, invocând diverse motive care nu necesitau intervenția operativă a echipajelor specializate. „Iulian” a fost identificat de către polițiștii giurgiuveni și a primit o amendă, care l-a determinat să nu mai sune la 112 fără motiv.
Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție și, de asemenea, se consideră apel abuziv, apelarea 112 pentru a aduce injurii operatorilor.
- Românii și presa internațională reacționează dur după ce Traian Băsescu și-a recăpătat privilegiile de fost președinteDecizia Curții Constituționale de a-i reda lui Traian Băsescu toate privilegiile de fost președinte, în ciuda verdictului definitiv privind colaborarea sa cu Securitatea, a provocat un val de indignare. Reacțiile interne și externe nu au întârziat: românii au umplut rețelele sociale cu mesaje acide, în timp ce presa străină vorbește despre un regres al statului …
- Premierul Bolojan are 18 consilieri… el ce știe să facă? Învață acum alfabetulPrim-ministrul Ilie Bolojan este sprijinit de o echipă formată din 18 membri, care acoperă atât funcții executive, cât și consultative, toate având rolul de a susține implementarea programului guvernamental. Dintre aceștia, 10 sunt angajați cu roluri plătite, iar 8 consilieri onorifici au un statut neremunerat, aducând expertiză valoroasă în mod voluntar. Dintre aceștia, jumătate au …
- În Macedonia de Nord pădurile sunt protejate cu interdicții și amenzi. În România, dispar cu drujba, camioanele și complicitatea politicăÎn timp ce Macedonia de Nord interzice accesul în păduri pentru a preveni incendiile, impunând amenzi de până la 2.000 de euro, în România pădurile sunt decimate zilnic sub ochii autorităților. Nu doar nepăsarea, ci și complicitatea politică alimentează un fenomen care, în ritmul actual, riscă să lase generațiile viitoare fără nicio urmă de codru. …
- Șeful Eximbank, banca mafiei de partid și de stat, filmat în cluburi de lux din Saint-TropezTraian Halalai este șeful băncii care plătește un preț dublu pentru chiria ce aparține RA-APPS, caz semnalat de premierul Ilie Bolojan. Acesta n-a răspuns solicitărilor presei pentru un răspuns referitor la situație. În ultimele nopți, el a petrecut în mai multe cluburi din St. Tropez, stațiune aflată pe Coasta de Azur, Franța, arată imagini intrate …
- Judecătorii CCR vor primi 180.000 de lei. Premiu pentru lovitura de statÎn timp ce elevilor li se taie bursele, profesorilor li se spune să aștepte „vremuri mai bune”, iar pensionarii sunt impozitați pentru pensii modeste, judecătorii Curții Constituționale își acordă, fără rușine, „prime de pensionare” de 180.000 de lei. Nu este o glumă, ci realitatea unui stat capturat de o castă care nu mai răspunde în …