Știrile 60m.RO

O parte din pensionari vor fi nevoiți să dea înapoi ajutorul social primit de la stat

Anunț îngrijorător pentru pensionarii din România care au primit ajutor financiar de la stat. Există o categorie de pensionari care va fi nevoită să restituie pensia socială și sumele primite pe cardurile de alimente. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Naționale de Pensii. 

Mai exact, cei care primesc pensie socială, sume pe cardul de alimente sau sprijin financiar pentru energie și își stabilesc domiciliul în altă țară, fără a notifica conducerea Casei de Pensii, vor fi obligați să restituie ajutoarele primite pentru că practic nu mai îndeplinesc condițiile de alocare a acestora. Este important de reținut că neglijarea obligației de a trimite certificatul de viață și datele bancare din străinătate poate avea consecințe grave asupra plății pensiei. Aceste documente trebuie trimise de două ori pe an, conform noilor reglementări, în luna martie și în septembrie, la casele teritoriale de pensii. În cazul în care pensionarii nu respectă aceste termene, plățile pot fi suspendate începând cu luna următoare. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button