Social

O nouă zi de proteste ale fermierilor și transportatorilor la Afumați. Oamenii refuză să vină la manifestația de la Parlament

Minting în fața Parlamentului. Diana Șoșoacă încearcă să confiște protestul fermierilor si al transportatorilor. Autorizația pentru manifestație a fost acordată de Primăria Capitalei unor apropiați ai senatoarei. Potrivit anunțului făcut de primarul Nicușor Dan, pot participa pana la 5.000 de persoane, cu 100 de tractoare și 100 tiruri. În realitate, însă, fermierii spun că NU vor să se asocieze cu clasa politică și că ei NU vor participa la manifestație. Pentru a 12-a zi la rând, fermierii și transportatorii sunt în stradă și stau în ger așteptănd soluții de la guvernanți. 

În timp ce protestul fermierilor și transportatorilor continuă de 12 zile în toată țara, politicul vrea să acapereze manifestația oamenilor revoltați. Fermierii nu vor să se asocieze cu senatoarea urlătoare. Avocatul Dianei Șoșoacă a obținut o autorizație pentru un protest cu 5.000 de oameni care va fi organizat, începând de astăzi, în fața parlamentului.

Între timp, în țară, fermierii și transportatorii îndură frigul pentru a 12-a zi consecutiv și spun că nu se opresc până ce nu li se vor respecta cererile.

La Craiova protestatarii au ieșit cu tractoarele pe centura orașului.

La Tmișoara, un fermier care cultivă 170 de hectare în județ a ieșit zilnic să protesteze.

Între timp, traficul rutier în Vama Siret a fost deblocat de echipele de jandarmi.

Fermierii mai cer ca toţi participanţii paşnici la proteste să nu fie supuşi unor controale suplimentare, unor acţiuni abuzive de ridicare a permiselor de conducere și nici să le fie date amenzi. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button