JUSTIȚIE

O angajată a Poștei a furat banii de pensii și alocații

O angajată a Poștei Române dintr-o comună din Maramureș a furat toţi banii de pensii şi de alocaţii ai locuitorilor din Oncești.

Joi, 28 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare prevăzută și pedepsită de art. 295 Cod Penal.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 48 de ani din Oncești, și-ar fi însușit în cursul anului 2022 sume de bani reprezentând pensii și alocații de la mai multe persoane de pe raza comunei Oncești.

Zeci de pensionari din comuna Oncești au rămas fără pensii după ce poștărița și i-ar fi însușit.

Mai mult, femeia ar fi încasat și facturile pentru energie electrică, dar nu ar fi virat sumele în conturile societății de furnizare a energiei electrice.

Aceeași angajată a „atentat” și la alocațiile copiilor, dar și la ajutoarele sociale ale oamenilor.

Localnicii susțin că poștărița ar fi împrumutat și alte sume de bani, promițând oamenilor că în câteva zile va înapoia banii.

Suma dispărută ar fi de peste 300.000 de lei.

Informațiile nu au fost confirmate oficial, însă administrația publică locală din Oncești a recunoscut indirect că așa este, prin postarea a două anunțuri în care chemau oamenii să își ridice banii de la 3 angajați ai Poștei Române veniți special din Baia Mare pentru a-i împărți.

”Este adevărat, la Oncești avem o agentă care ne-a prejudiciat cu 258.000 lei.

Prima reclamație am primit-o pe 22 iulie, moment în care am început cercetările interne.

Între timp, noi am achitat clienților noștri toate pensiile și alocațiile, urmând să ne recuperăm prejudiciul de la doamnă.

Se va finaliza cercetarea în zilele următoare și vom face și o plângere penală.

De menționat, de asemenea, că până la încheierea cercetării, doamna nu mai distribuie pensii, alocații.

De luni, atunci când începe distribuția pensiilor pentru luna în curs, preiau colegii de la Sighet și vor achita ei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poștei Române.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button