Știrile 60m.RO

Nunţile, botezurile şi evenimentele – interzise în toată ţara, pe o perioadă nedeterminată

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi seara că toate evenimentele private, nunţile şi botezurile, atât în spaţii închise cât şi deschise vor fi interzise în plan naţional până la ameliorarea situaţiei în ţară, din punct de vedere epidemiologic.

„Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive în spațiile deschise, cât și în spațiile închise, sunt interzise pe plan național, pe următoarea perioadă până vom observa o scădere a numărului cazurilor“, a spus Raed Arafat.

Şeful DSU a explicat că interdicţia nu se referă la evenimentele religioase în sine, ci la petrecerile de după. „Evenimentele private au motiv în spatele lor. Este foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general (…) Aici vorbim de nunți, botezuri, unde nu întotdeauna se respectă regulile. S-a mai dansat, a mai fost contact direct între oameni. La acest moment, pentru a evita toate explicațiile unora și altora, soluția cea mai bună este oprirea acestora, fiindcă sunt un loc de transmitere. Aici vorbim de evenimentele private. Le-am enumerat. Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face și se face cu un număr limitat de oameni. Vorbim aici de evenimentele care nu au nimic cu lăcașurile de cult“, a precizat Arafat.

Numărul de persoane care poate participa la astfel de evenimente este de maxim 16.

„Fac o paranteză pentru hoteluri. La peste 3 la 1.000, hotelurile vor putea servi numai persoanele care sunt cazate în hotel“, a mai spus Raed Arafat.

Sursa: Romania TV

  • Sindicate captive: liderii trăiesc în lux, angajații în umilință
    România are o problemă profundă cu ceea ce ar trebui să fie vocea celor care muncesc: sindicatele. În loc să fie bastioane ale rezistenței sociale, au ajuns să fie colonizate de personaje bine conectate la partide și servicii, care nu mai au nicio legătură reală cu viața și suferința celor pe care pretind că-i reprezintă. …
  • România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euro
    Armata anunță că va cumpăra nu mai puțin de 246 de Mașini de Luptă ale Infanteriei (MLI), vehicule șenilate blindate care vor veni în cinci configurații diferite. Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse …
  • Ramona Ioana Bruynseels (AUR): „Statul e dator vândut și cere sacrificii de la cei mai corecți români”
    Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels critică dur ipocrizia autorităților care cer românilor „să strângă cureaua”, în timp ce statul are datorii fiscale restante de peste 81 de miliarde de lei. Parlamentara atrage atenția că guvernul nu colectează creanțele mari, în timp ce taxează în mod agresiv cetățenii obișnuiți. Ea solicită măsuri imediate pentru recuperarea banilor …
  • Gheorghe Piperea (AUR): „Ursula von der Leyen: salvată prin șantaj politic, nu prin vot de încredere”
    Europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea denunță jocurile politice din Parlamentul European care au dus la respingerea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Europene. Acesta acuză că Ursula von der Leyen a fost „salvată” prin promisiuni politice făcute în spatele ușilor închise și nu printr-un vot de încredere real. Piperea subliniază că moțiunea a avut meritul de a …
  • Sindicaliștii ANAF acuză: Legea insolvenței, un paravan legal pentru fraudarea bugetului
    Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală trage un semnal de alarmă dur: actuala Lege a insolvenței favorizează firmele care vor să evite plata datoriilor către stat și face munca inspectorilor ANAF inutilă. În loc să taie din veniturile angajaților și să anunțe concedii fără plată, Guvernul ar fi trebuit să reformeze această lege, acuză sindicaliștii. Dorin …
Back to top button