Știrile 60m.RO

Numărul candidaţilor “penali“ a crescut

Biroul Politic Naţional al PNL a validat candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi şi a lui Costel Alexe la şefia Consiliului Judeţean, ambii cercetaţi penal.

Potrivit unui comunicat al filialei ieşene PNL, proiectele Iaşului au nevoie de continuitate, iar decizia BPN este “un vot de încredere că parteneriatul puternic dintre Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi trebuie să continue“.

“Familia liberală ieşeană are cea mai puternică echipă şi cei mai pregătiţi candidaţi, fiind pregătită să câştige toate alegerile din 2024 la Iaşi. Obiectivul nostru pentru alegerile locale rămâne neschimbat: câştigarea Consiliului Judeţean Iaşi, primăriilor municipiilor Iaşi şi Paşcani, oraşelor Podu Iloaiei, Târgu Frumos şi Hârlău, respectiv a unui număr de 60 de UAT-uri din judeţul Iaşi. Alături de colegii mei Costel Alexe şi Mihai Chirica, împreună cu întreaga echipă liberală ieşeană, vom fi mai puternici şi mai determinaţi ca oricând să câştigăm în 2024“, a precizat liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Alexandru Muraru.

In şedinţa BPN s-a aprobat ca Alexandru Muraru să ocupe locul nouă între candidaţii liberali care vor fi incluşi pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a afirmat că 2024 va fi anul ieşenilor şi că, printr-o administraţie liberală puternică, judeţul îşi va consolida poziţia de lider regional de dezvoltare economică şi infrastructură mare.

“Candidez pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi pentru a continua să facem Iaşiul puternic şi dezvoltat. Candidez pentru a continua să construim în Iaşi. Atâta amar de vreme ne-am uitat în alte părţi, gândindu-ne că acolo se poate şi la noi nu. Acum e timpului Iaşiului. Am demonstrat că se poate şi la noi, nu doar în vestul ţării”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Primarul Mihai Chirica a arătat că Iaşiul are nevoie să continue cu aceeaşi formulă de guvernare liberală pentru susţinerea puternică a marilor proiecte locale şi regionale.

Anterior, PNL Prahova a anunţat, miercuri seară, că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, va candida pentru un nou mandat la şefia CJ.

„Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Prahova.

Ciucă o scaldă cu privire la baronul de Prahova

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, întrebat în legătură cu candidatura lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, că nu a fost luată o decizie privind candidaţii la acest judeţ, menţionând că propunerea trebuie să vină de la filială şi că la „nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză” care vor fi avute în vedere.

„Noi astăzi nu am validat candidaţii la filiala Prahova, ca atare, aşa cum am făcut pentru cele 21 de filiale şi cele două sectoare din Bucureşti, vom proceda la o analiză pe fiecare filială şi fiecare candidat în parte”, a afirmat preşedintele PNL, după şedinţa conducerii liberale, întrebat în legătură cu faptul că social-democraţii nu l-ar dori pe Iulian Dumitrescu drept candidat, având în vedere problemele penale.

Întrebat dacă conducerea centrală a PNL îl susţine pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean Prahova, Ciucă a spus: „În primul rând, ştiţi foarte bine că propunerea trebuie să vină de la filială”.

„Iar la nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză pe care le vom avea în vedere şi de care vom ţine cont atunci când vom lua decizia”, a mai spus Ciucă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button