Știrile 60m.RO

NOVINI: Zelenski înţelege că Bulgaria este alături de Ucraina (premierul Bulgariei)

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, care se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, a făcut declaraţii de presă. „Deşi au existat critici la adresa unora dintre ţări, Bulgaria a fost în mod clar inclusă printre ţările care susţin Ucraina. Zelenski ne-a mulţumit”, a subliniat Petkov.

Prim-ministrul bulgar le-a mulţumit tuturor cetăţenilor care au ieşit, joi seară, în Piaţa Nezavisimost din Sofia pentru a-şi arăta sprijinul pentru Ucraina. „Nu doar politicienii trebuie să vorbească despre susţinerea acordată Ucrainei, ci şi poporul bulgar să arate că sprijină Ucraina. În alocuţinea sa de ieri (joi, n.r.), Zelenski a indicat ţările despre care consideră că îl sprijină pe deplin şi le mulţumeşte clar pentru ceea ce fac şi ţările faţă de care există încă îngrijorări cu privire la ceea ce fac”, a comentat Kiril Petkov.

Potrivit şefului executivului de la Sofia, este normal ca oamenii să se îngrijoreze, pentru că războiul este un lucru periculos, iar Bulgaria se află foarte aproape. „Poziţia noastră clară atât faţă de doamna Mitrofanova (ambasadorul Rusiei în Bulgaria, n.r.), cât şi poziţia noastră clară cu privire la expulzarea spionilor ruşi este o poziţie foarte puternică în această direcţie. Domnul Zelenski înţelege clar că îl susţinem. Cred că ne include în echipa ţărilor europene care îi stă ferm alături”, a precizat prim-ministrul Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button