Norvegia le va oferi cetatenilor ei gratuit vaccinul impotriva COVID-19

Norvegia va oferi vaccinul impotriva COVID-19 gratuit cetatenilor sai, acesta urmand sa fie inclus in programul national de vaccinare, a anuntat marti guvernul de la Oslo, potrivit Reuters.

„Dorim ca un numar cat mai mare de oameni posibil sa beneficieze de oferta de a primi un vaccin sigur si eficace. De aceea vaccinarea va fi gratuita”, a explicat intr-o declaratie premierul norvegian, Erna Solberg.

„E a incheiat pana in prezent acorduri cu trei producatori de vaccinuri diferiti si negociaza acorduri cu alti producatori. Norvegia (tara nemembra a UE, n.red.) este acoperita de aceste acorduri prin acordurile de recomercializare incheiate cu Suedia”, mai precizeaza declaratia. Conform intelegerii dintre guvernele de la Stockholm si Oslo, Suedia va achizitiona mai multe vaccinuri din schema de achizitie a UE, pe care le va revinde Norvegiei.

Norvegia face parte și din COVAX, schema globala de distributie a vaccinurilor impotriva COVID-19 sustinuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), din care fac parte 171 de tari, inclusiv China, dar fara SUA si Rusia.

Obiectivele programului OMS sunt sa ofere un acces echitabil la vaccinurile impotriva COVID-19 deopotriva pentru statele bogate si cele sarace, sa descurajeze o competitie intre tari pentru obtinerea unor stocuri proprii cat mai mari de vaccin si sa fie vaccinate cu prioritate categoriile de risc in fiecare tara.

Initiativa COVAX mai este gestionata, impreuna cu OMS, de alianta pentru vaccinuri GAVI si de Coalitia pentru Inovatii de Raspuns Epidemic (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations – CEPI). Norvegia este un donator atat pentru GAVI, cat si pentru CEPI, aceasta din urma avand sediul la Oslo.

 • George Simion (AUR): E timpul să avem o formațiune românească în Parlament
  George Simion a pornit cu caravana AUR în toată țara, cea mai recentă oprire fiind în Satu Mare, unde s-a întâlnit cu simpatizanții alianței. Simion i-a îndemnat pe toți cei ce simt la fel și își doresc o schimbare în politica românească să lupte alături de el pentru că schimbarea se face prin noi toți.
 • Claudiu Târziu (AUR): Niciun politician din Rep. Moldova nu a luptat pentru cetățeni. Doar România
  Duminică au loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar multă își pune speranțele într-un candidat sau altul. Aceasta abordare este una greșită pentru că oricine va fi ales, nu va putea rezolva nimic și nu va fi decât un instrument al unor grupuri de interese. Va face același joc al Rusiei pe care îl fac
 • Judecătorii au decis: nu se poate pune egal între AUR și PRO ROMÂNIA, UDMR, USR
  Curtea de Apel Prahova a încălcat dreptul constituțional al candidatului Nicolae Voiculeț de a candida la funcția de senator pe circumscripția PRAHOVA. Două instanțe de judecată au decis că AUR este altfel, așa că justiția pentru AUR va fi ciumă în timp ce pentru PRO ROMÂNIA(noul PSD), USR și UDMR va fi mumă. Pe aceeași
 • AUR a mai câștigat o luptă! Va avea doi consilieri la Deva
  AUR a reușit să câștige la alegerile locale din DEVA două locuri de consilieri locali, asta în ciuda furtului de voturi practicat. Tiberiu Bârstan și Ana Maria Gavrilă ar fi trebui să ajungă consilieri locali și să reprezinte interesele patrioților din zonă. Dar administrația coruptă locală avea alte planuri și abuzând de funcție a încercat
 • Cinci ani de la Colectiv și totul este la fel
  Au trecut degeaba 5 ani de la Colectiv.Aceeași oameni care atunci conduceau România o fac și astăzi.Spitalele sunt în continuarea surse de infecție și nu de tratare, nici un centru de arși nu a fost construit până astă. La 5 ani de la Colectiv românii își plâng morții pentru că justiția nu le-a făcut dreptate.
%d blogeri au apreciat: