Internațional

Nord Stream 1 și 2 au ”sărit în aer”: Explozii subacvatice puternice

Explozii subacvatice puternice au fost înregistrate în zona scurgerilor de gaze de la Nord Stream, a anunțat presa suedeză, citând Centrul seismic suedez.

Cu o zi înainte, Nord Stream 2 AG a anunțat că Nord Stream 2, care era alimentat cu gaz de procesare, a suferit un accident de urgență în apele daneze. S-a observat că a existat o scădere bruscă a presiunii pe linia A. Nord Stream AG a raportat ulterior că scăderea de presiune a fost înregistrată, de asemenea, pe ambele tronsoane ale Nord Stream.

În septembrie, Rusia a oprit pe termen nelimitat livrările de gaz către Europa prin gazodcutul Nord Stream 1 din cauza unei scurgeri de ulei la una dintre staţiile sale de compresoare. Autoritatea maritimă suedeză a declarat marţi pentru CNN că au fost identificate trei scurgeri în conductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, în apropiere de insula daneză Bornholm.

Forţele armate daneze au făcut publice imagini în care se văd bule mari ieşind la suprafaţă deasupra celor două conducte de gaze naturale Nord Stream 1 şi Nord Stream 2 din Marea Baltică. Perturbările produse la suprafaţa mării de bulele de gaze naturale se întind pe o suprafaţă cu un diametru de un km.

De asemenea, autoritatea suedeză a avertizat navele să păstreze distanţă de aproximativ 8 kilometri de locul scurgerilor şi a emis un avertisment pentru aeronave să zboare la o altitudine de 1.000 de metri. Un purtător de cuvânt a declarat că prima scurgere a fost raportată luni după-amiază, iar alte două scurgeri au fost identificate seara.

Atât autoritățile ruse, cât și cele din Europe s-au referit la un posibil sabotaj.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button