Politică

Nistorescu: Nu  știu cîte acatiste a  pus Vulpea peste tot ca bucata de cașcaval să-i cadă corbului din Cioc

Nu  știu cîte acatiste a  pus Vulpea peste tot ca bucata de cașcaval să-i cadă corbului din Cioc. Și  cît a tremurat sub stejar pînă cînd dorința ei fierbinte a mai făcut un pas spre împlinire. La cîte bucăți de cașcaval a adunat de pe sub stejar, era normal ca pomana să-i cadă din ce în ce mai greu.

Și măsurătorile Celui de Sus se mai strică uneori. Așa că Doamna Vulpe și-a mai altoit vicleniile și le-a  adaptat la realitățile înconjurătoare. Cu vrăjeala a mers  mai puțin. A tăcut, s-a declarat mulțumită, nu s-a ridicat împotriva celor care o  tot împingeau în vizuină, s-a  prefăcut disciplinată și supusă. O veni și vremea  ei. Și, uite așa, a ajuns la un pas din  zicala celebră să te ferească pădurea de răzbunarea Vulpii! E mai ceva ca deconturile din filmele de aventuri.

Cum-necum, Gabriela  Firea a „îngropat” candidatul  Alianței. A condus campania lui Cătălin Cîrstoiu pînă în ultimul  moment, cu efecte nefericite chiar înainte ca aceasta să înceapă. Zâmbind, a privit cum i se sufocă adversarul.

Gabriela Firea a redevenit ceea ce s-a închipuit. Candidatul  PSD pentru Primăria Capitalei, fără să aibă un program și fără să dea seama asupra unui decont al mandatului?

Ce datorii a lăsat Gabriela Firea la firmele municipalității și la Primăria Capitalei?

Gabriela Firea se crede la un pas de scaunul pe care l-a visat și din care s-a socotit  alungată pe nedrept. Mai vrea încă o dată contracte pentru autobuze și tramvaie turcești. Mai vrea  o încercare de relansare cu firmele municipale. Mai vrea Centura și Metroul la primărie, mai vrea un  STB cu transporturi în Ilfov și București și cu beneficii în Voluntari. Mai vrea să-l vadă pe Piedone retras pentru a nu împărți aceiași alegători. Mai vrea o prietenie cu Marcel Ciolacu pentru conducerea PSD.

Gabriela Firea mai are o singură problemă majoră. Trebuie să pornească de undeva de mult mai de jos, dintr-o groapă de neîncredere! Nu mai are clienți pentru gulgute și promisiuni!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button