Știrile 60m.RO

Se pregătește redeschiderea restaurantelor

Premierul Ludovic Orban a declarat că, joi, va avea o discuţie cu miniştrii Sănătăţii, Economiei şi Internelor, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii HoReCa, pentru a pregăti deschiderea restaurantelor, însă a atras atenţia că acestea îşi vor relua activitatea atunci când vor permite condiţiile epidemiologice.

„Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive (…) Mâine, o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a spus Orban miercuri, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Premierul a subliniat că se vor face în continuare controale şi se vor da amenzi dacă regulile nu vor fi respectate la terase şi localuri publice, subliniind că vor fi mobilizate în acest sens instituţiile cu rol de control.

„Este suficient să te duci pe plajă, să te duci pe terasă, într-un în loc public şi să vezi că foarte mulţi nu respectă regulile. În condiţiile acestea, evident că a crescut numărul de cazuri şi este evident că trebuie să mobilizăm din nou toate autorităţile care au atribuţii de control, pentru a începe să dea amenzi, pentru a impune conformarea agenţilor economici, conformarea cetăţenilor la respectarea regulilor. Asta nu o facem că vrem noi, o facem pentru că pur şi simplu este obligatorie pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor. Trebuie date amenzi, dacă nu se respectă regulile (…) Vă spun sincer, până acum am mizat pe implicarea actorilor instituţionali şi a companiilor, pentru că nu putem noi controla toate terasele de exemplu, nu putem controla toate magazinele din România. Nu avem cum şi atunci este normal să fie cointeresaţi toţi actorii economici în respectarea acestor reguli”, a precizat Orban.

Premierul i-a criticat din nou pe liderii politici din afara arcului guvernamental care au contestat măsurile luate de Guvern în combaterea pandemiei.

„Din păcate, foarte mulţi lideri politici din afara arcului guvernamental s-au comportat iresponsabil în această perioadă, au contestat măsurile pe care le-am luat, au bagatelizat pericolul pe care îl reprezintă epidemia (…) Foarte mulţi lideri iresponsabili, cărora nu le pasă de viaţa şi sănătatea oamenilor, au îndemnat oamenii la nerespectarea regulilor, s-au afişat în public în mod deliberat nerespectând regulile (…) Permanent, pe toate canalele posibile, au negat toate eforturile care au fost făcute de autorităţi pentru a asigura respectarea regulilor şi apărarea sănătăţii oamenilor”, a afirmat şeful Guvernului.

Sursa: www.agerpres.ro

  • Sindicate captive: liderii trăiesc în lux, angajații în umilință
    România are o problemă profundă cu ceea ce ar trebui să fie vocea celor care muncesc: sindicatele. În loc să fie bastioane ale rezistenței sociale, au ajuns să fie colonizate de personaje bine conectate la partide și servicii, care nu mai au nicio legătură reală cu viața și suferința celor pe care pretind că-i reprezintă. …
  • România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euro
    Armata anunță că va cumpăra nu mai puțin de 246 de Mașini de Luptă ale Infanteriei (MLI), vehicule șenilate blindate care vor veni în cinci configurații diferite. Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse …
  • Ramona Ioana Bruynseels (AUR): „Statul e dator vândut și cere sacrificii de la cei mai corecți români”
    Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels critică dur ipocrizia autorităților care cer românilor „să strângă cureaua”, în timp ce statul are datorii fiscale restante de peste 81 de miliarde de lei. Parlamentara atrage atenția că guvernul nu colectează creanțele mari, în timp ce taxează în mod agresiv cetățenii obișnuiți. Ea solicită măsuri imediate pentru recuperarea banilor …
  • Gheorghe Piperea (AUR): „Ursula von der Leyen: salvată prin șantaj politic, nu prin vot de încredere”
    Europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea denunță jocurile politice din Parlamentul European care au dus la respingerea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Europene. Acesta acuză că Ursula von der Leyen a fost „salvată” prin promisiuni politice făcute în spatele ușilor închise și nu printr-un vot de încredere real. Piperea subliniază că moțiunea a avut meritul de a …
  • Sindicaliștii ANAF acuză: Legea insolvenței, un paravan legal pentru fraudarea bugetului
    Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală trage un semnal de alarmă dur: actuala Lege a insolvenței favorizează firmele care vor să evite plata datoriilor către stat și face munca inspectorilor ANAF inutilă. În loc să taie din veniturile angajaților și să anunțe concedii fără plată, Guvernul ar fi trebuit să reformeze această lege, acuză sindicaliștii. Dorin …
Back to top button