Politică

Nicușor Dan, despre faptul că a turnat la Securitate: Am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani!

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, spune că nu a avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea. Nu există angajament pentru că era minor.

Un veteran al secretariatului SMB (Securitatea Municipiului București) a explicat de ce nu are număr de înregistrare documentul: „cuprinde numele reale ale surselor. În cazul de față, relații operative, că nu rezultă că au angajament (minori). La secretariat se înregistrau numai documente cu criptonim.”

  • “Față de documentul “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică” care a început să circule în presă fac următoarele precizări:

– am plecat din România de trei ori înainte de 1989: la Balcaniada de Matematică din 1987 (Grecia) și la Olimpiadele Internaționale de Matematică din 1987 (Cuba) și 1988 (Australia);
– în relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani pentru toți românii care călătoreau în străinătate;
– nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea, de altfel, CNSAS a emis două adeverințe în acest sens, în 2012 și 2017;
– documentul prezintă mai multe neconformități faptice.”, spune Nicușor Dan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button