OpiniiPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Nicușor Dan anulează PUZ-urile de sector: prost să fii ca să mai investești în București

Numai „proștii” mai riscă să investească în București!

Dezvoltarea capitalei României este de mult timp blocată de acest grup strâns în jurul lui Nicușor Dan și care s-a folosit de anumite situații particulare pentru a opri orice construcție nouă.

Sigur că e normal să nu distrugi clădiri care sunt monument istoric, că nu trebuie afectate zonele protejate și care dau o frumusețe deosebită capitalei. Sigur că toți trebuie să respectăm legea, dar Bucureștiul trebuia să ofere o perspectivă de dezvoltare care să permită utilizarea rațională a infrastructurii existente și orice primar de oraș mare din lumea aceasta îți va spune că acest lucru nu este posibil decât prin dezvoltarea pe verticală, nu pe orizontală.

Dezvoltarea pe verticală este specifică țărilor bogate.

PUZ-urile pe sectoare nu știu cum s-au făcut, dar este clar că primăria generală nu a putut răspunde la timp nevoilor de dezvoltare locală printr-un PUG care să cuprindă toate aspectele. Acum aceeași primărie care nu și-a făcut treaba vine și spune că ele nu sunt bune, deși au produs consecințe și anularea lor duce în ilegalitate mii de lucrări, nu doar antreprenori mari ci și autorități publice, mici investitori sau chiar Bucureșteni ce au avut documentații emise pe baza acelor PUZ-uri.

Ca să fiu mai clar înțeles: orice certificat emis în ultimii ani de vreo primăria de sector teoretic este la acest moment nul. Este adevărat că o instanță va trebuie să constate acest lucru și pare puțin probabil că marele luptător Nicușor Dan va avea curajul să vină în fața a zeci de mii de BUCUREȘTENI și să le spună că ceea ce au făcut este prost, deși nu este vina lor. Vina este a instituției pe care chiar el o conduce și de care încearcă să se disocieze.

Dacă era ceva greșit trebuia să vină cu soluții și să continue de aici încolo, nu să arunce în colaps urbanistic toată capitala.
Uitați-vă în imaginea alăturată și la marile orașe ale lumii. Ritmul acolo este unul infernal și ne ducem cu plăcere să vedem că există o altă lume, una în mișcare. Ne bucurăm și spunem: dar de ce oare în București nu este posibil așa ceva?

Dezvoltarea implică schimbare și INTERES. Da, nu trăim în comunism, INTERESUL, PROFITUL reprezintă esența capitalismului, cel spre care spunem noi că tindem. În ochii unor persoane toți cei care au reușit sunt infractori. Cum spunea cineva bine: Bill Gates sau Elon Musk ar fi fost demult la pușcărie în România pentru că, de… au avut INTERES și au urmărit obținerea de PROFIT.

Cine mai apără pe investitorii români?

Sigur că acest lucru trebuie făcut în limitele legii, dar și investitorii trebuie să fie protejați de lege, nu să fie tratați așa cum îi tratează Nicușor Dan: ca pe niște infractori.

În mod perfit se folosește de câteva situații particulare și pe care tot administrația publică le-a generat, pentru a-și justifica acțiunile iresponsabile.

Cum să te apuci de o investiție când oricând cineva îți poate anula documentația, chiar dacă tu crezi că ai obținut-o în condițiile legii? Mai poți tu băga milioane de euro, zeci de milioane de euro? Vă spun eu să nu mai faceți acest lucru.

Acum sper că e și mai clar pentru cei care doreau să investească în București: părăsiți acest oraș deoarece reprezintă o catastrofă în privința investițiilor. Mergeți la Brașov, Cluj, Timișoara, mergeți în Ilfov.

Nu mai riscați în București căci toată munca și capitalizarea voastră din ultimii 31 de ani se va duce cât ați clipi datorită deciziilor aberante și de rea intenție luate de către unii care nu au plătit o dată în viața lor salarii și au trăit datorită unor permanent procese „câștigate”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button