Politică

Nicușor Dan a împărțit ciolanul cu USR-PLUS. Bugetul a fost adoptat

Bugetul municipiului Bucureşti a fost adoptat în şedinţa de vineri, cu un amendament propus de primarul general, întrunind 34 de voturi favorabile. Nicușor Dan a împărțit ciolanul cu USR-PLUS, astfel aceștia au reușit să obțină controlul asupra spitalelor din Capitală.

Vlad Voiculescu a reușit să obțină ce își dorea și are din nou propria jucărie prin intermediului veceprimarului Horia Tomescu. Amendamentul lui Nicușor Dan este doar un șantaj al colegilor săi de la USR-PLUS. Nicușor Dan ne arată încă o dată că este un politician slab și ”coruptibil” când este pus sub presiune.

Bugetul cu amendamentul primarului general a fost adoptat cu 34 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 15 abţineri. În şedinţa de vineri, primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că demersul realizării bugetului a fost ”extrem, extrem de dificil”, întrucât municipalitatea nu a fost ani de zile condusă pe principii economice. El a mulţumit partenerilor pentru realizarea bugetului pe care l-a numit ”rezonabil” şi ”al curăţeniei”, întrucât se elimină cheltuielile inutile. ”Primăria Capitalei va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a afirmat Dan.

”Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat el.

”Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu potţ să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Cpitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button