Politică

Nicolae Ciucă: Veniturile de peste 25.000 de lei ar putea fi impozitate cu 16%, doar la stat

Veniturile care depășesc salariul președintelui ţării, respectiv 25.000 de lei, vor fi supraimpozitate cu 16%, spune premierul Nicolae Ciucă. El precizează că se referă doar la veniturile de la stat.

Ciucă spune că la privat nu se va interveni

„Varianta în sine, în momentul de față, nu există. Am decis în ședința de coaliție ca la nivelul Ministerului Finanțelor să se efectueze această analiză și în momentul în care au toate datele agregate și sunt prezentate toate elementele, o discutăm în coaliție. Nu se discută despre impozit progresiv. E vorba de un impozit care în acest moment a fost cât se poate de bine clarificat în ceea ce privește depășirea salariilor la stat peste cel al președintelui. ,În acest moment, așa cum am discutat, doar la stat”, spune Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă o supraimpozitare doar a veniturilor de la stat nu ar fi neconstituțională, premierul afirmă că „orice măsură trebuie să aibă și susținere juridică”.

„Procentul de 16% (pentru supraimpozitarea veniturilor mari – n.r.) fost discutat pentru că acesta funcționează și impozitul pe legea finanțelor. (…) Nu este absolut nimic bătut în cuie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button