Știrile 60m.RO

Nicolae Ciucă lansează un nou curent de gândire în PNL

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, susține că obiectivul strategic al guvernării PNL trebuie să fie ”patriotismul economic”.

”Este, de asemenea, o menire istorică a PNL să păstreze spiritul liberal al Constituției de la 1923 și să promoveze companiile și antreprenorii români. Dar este și o soluție inteligentă de dezvoltare și iată câteva argumente:

Pentru a reduce decalajele de care vorbeam, PNL trebuie să vină cu soluții pentru creșterea veniturilor populației. Apoi, să aducem din zona veniturilor mici cât mai multe familii spre zona de mijloc a nivelului veniturilor din România.

Firește, în paralel cu trecerea a cât mai multor români posibil peste media actuală.

Clasa de mijloc din România este prea mică, astăzi, pentru a vorbi de o dezvoltare consistentă și durabilă a României. Și acesta trebuie să fie un semnal de alarmă, nu doar pentru PNL ci pentru întreaga clasa politică. Eu cred că PNL, în primul rând, are datoria să crească cât mai mult:

1) numărul familiilor care să poată la finalul lunii să economisească măcar câte puțin;

2) să-și crească numărul familiilor care să își poată permite să își educe în condiții decente copiii și să îi poată duce măcar întro vacanță pe an;

3) să crească numărul celor care își permit servicii medicale decente și medicamentele aferente;

4) urgența însă este ca PNL să îi aducă din categoria de subzistență către cea de care vorbeam pe cât mai mulți din românii care astăzi abia știu cum vor încheia luna fără datorii. Cum putem realiza toate acestea ?

Eu cred cu tărie că putem să reducem substanțial aceste decalaje din societate dacă evaluăm mai bine cum putem să creștem veniturile acolo unde baza e solidă și ne permite. Propun, deci, să ne uităm cu atenție la cele 3,3 milioane de contracte de muncă și la cele 561.000 de companii românești în care activează.

Aici, în zona companiilor românești, este capitalul cel mai solid al țării și aici trebuie să vedem cum creștem condițiile în companii, pentru ca acestea să își permită să crească și mai mult numărul angajaților și implicit veniturile acestora.

De aceea, e nevoie să gândim granturi, ajutoare de stat, metode multiple pentru ca produsele românești și companiile românești, respectiv angajații din aceste companii, să poată să se dezvolte și să prospere.

În paralel, trebuie să ne asigurăm că atragem cât mai mulți bani din fondurile europene, asta însemnând și că facem ceea ce subliniam anterior, reforme.

Nu în ultimul rând, trebuie să sprijinim investitorii străini serioși, care investesc în dezvoltare și inovare și care sunt dispuși să reinvestească în România cât mai mult din profitul pe care îl fac.”, spus Nicolae Ciucă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button